BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMedvedev Rosstat müdürünü görevden aldı----

Medvedev Rosstat müdürünü görevden aldı

Medvedev Rosstat müdürünü görevden aldı
26 Aralık 2018 - 17:32 www.finansgundem.com

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in yıl sonunda makro ekonomik istatistiklerin keskin bir kötüleşme göstermesi üzerine Rosstat'ın müdürünü değiştirme kararı aldığı iddia edildi

Devletin resmi istatistiklerini tutan kurumu 2009 yılından beri yöneten Aleksandr Surinov'un yerini Saratov'un eski ekonomi bakanı Pavel Malkov alacak.

Malkov son olarak Ekonomik Kallkınma Bakanlığı Devlet İdaresi Departmanını'nın başında bulunuyordu.

Rosstat verilerine göre, Rusya'nın GSMH'si Ocak-Ekim döneminde yüzde 1,7 büyüdü. Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın beklentisi yıl başında yüzde 2,1 iken daha sonra revize edilerek yüzde 1,8'e çekilmişti.

Enflasyon ise Merkez Bankası'nın hedeflediği yüzde 4'ün üzerinde çıktı. Haftalık verilere göre şu anda oran yüzde 4,2 seviyesinde. Önümüzdeki yıl ise oranın yüzde 5,5-6 seviyesinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hükümeti rahatsız ettiği tahmin edilen bir diğer istatistik de yoksulluk sınırının altında yaşayanlar. Resmi rakamlara göre, bu kişilerin sayısı 200 bin kişi artarak 19 milyona yükseldi. Başka bir deyişle, Rosstat'a göre Rusya nüfusunun yüzde 13,3'ü yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Göreve yeni atanan Pavel Malkov istatistik servisini modernize etme sözü verdi.

Rusya medyasında, "kötü istatistiklerin hükümeti rahatsız etmesiyle görev değişikliği yapıldı" iddiaları dikkati çekti.(Turkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)