BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis'te yoğun mesai başlıyor----

Meclis'te yoğun mesai başlıyor

Meclis'te yoğun mesai başlıyor
25 Ocak 2021 - 14:58 www.finansgundem.com

Meclis çalışmaları yoğun bir gündem ile başlıyor. İlk olarak Mehmetçiğin Somali'deki görev süresini uzatan Aden Tezkeresi ve teknoloji bölgeleriyle ilgili teklif ele alınacak. Sonra ise hayvan hakları düzenlemesi karara bağlanacak.

Bütçe maratonunun ardından 28 günlük ara verilen Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmaları, kaldığı yerden devam edecek. Kanun teklifleri için hazırlıklar tamamlandı.

Gündemin ilk sıralarında teknoloji geliştirme bölgelerinden, hayvan hakları yasasına kadar faklı teklifler yer alıyor. Mehmetçik'in Somali'deki görev süresini uzatan Aden Tezkeresi de Meclis'e geliyor.

Bir diğer önemli başlık ise Hayvan Hakları Yasası. Hayvanlara karşı işlenen suçlarda cezaların artırılmasını öngören teklifin, önümüzdeki günlerde Meclis'e sevk edilip, kısa sürede yasalaşması bekleniyor.

Askeri mevzuatta değişiklik öngören 44 maddelik kanun teklifi, Milli Savunma Komisyonu'nda ele alınacak. Teklifle uzman erbaşların özlük hakları iyileştirilecek, emeklilik yaş hadleri 55'e çıkarılacak. Milletvekillerinin zorunlu askerlik görevi, yasama dönemi sonuna ertelenecek.

Dijital Mecralar Komisyonu da sosyal medya gündemiyle toplanacak. Uluslararası Komisyonlar da Türkiye'nin tezlerini dünyaya anlatmak için faaliyetlerini sürdürecek.

Liderler grup kürsüsünde olacak

Meclis çalışmalarıyla birlikte partilerin grup toplantıları da yeniden başlıyor. Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda kürsüde olacak.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da grup toplantılarında partililere seslenecek.

Meral Akşener de Çarşamba günü İyi Parti grup kürsüsüne çıkacak.

Korsanların kaçırdığı 15 denizciden haber yok

 

GİB'den mükelleflere vergi ertelemesi duyurusu