BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis'te tarihi gün----

Meclis'te tarihi gün

Meclis'te tarihi gün
31 Ekim 2013 - 06:21 www.finansgundem.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündem türban! Ak Partili azı vekiller genel kurula türbanla gelecek

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis çalışmalarına başörtüsüyle katılma kararı alan partisindeki kadın vekillerin, Meclis Genel Kurulu’na bugün geleceklerini söyledi.

Elitaş, dün yaptığı açıklamada, “Başörtüsüyle Meclis’e gelmelerinde sakınca olup olmadığını bize sordular, biz de grup olarak sakınca olmadığını kendilerine söyledik. Genel Kurul’da bizden yana bir gerginlik olmaz. Usul tartışması açılırsa yanıtını veririz. Eğer saldırıya geçerlerse biz de saldırıyı püskürtürüz. Esasında partilerin bu konuda mutabakatı var. Üç parti de bu konuda sorun olmadığını ifade ediyor. Çarşaflı kadınlara rozet takan CHP, başörtülü milletvekilinin Meclis’e girmesini içine sindiremiyorsa ikiyüzlülük yapıyor demektir” dedi.
Elitaş, ara verdiği çalışmalarına yeniden başlayan İçtüzük Komisyonu’nun üzerinde uzlaşma sağlanamayan maddeleri ele alacağını da belirtirken, İçtüzüğün ‘Kıyafet’ başlıklı 56’ncı maddesinin aynen korunacağını söyledi.

PANTOLON YAZMAYACAK
Maddede “Genel Kurul salonunda yer alan milletvekilleri, bakanlar, TBMM Teşkilatı memurları ve diğer kamu personeli ceket giymek ve kravat takmak zorundadır. Bayanlar tayyör giyer” ifadesinin yer aldığını anımsatan Elitaş, “Maddenin gerekçesi yazılmamış. Yeni çalışmada gerekçe yazılacak ve 2 parçalı kıyafet anlamındaki ‘tayyör’ tanımına açıklık getirilecek. Maddede pantolon ifadesi yer almayacak” diye konuştu.
TBMM’ye başörtüsüyle geleceklerini açıklayan AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ve Konya Milletvekili Gülay Samancı’ya dün, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey de eklendi. Şahkulubey dün yaptığı açıklamada, henüz döndüğü Hac ziyaretinden çok etkilendiğini, yaptığı iç muhasebe sonucu başörtüsünü çıkarmama kararı aldığını söyleyerek şöyle konuştu: “Başörtüsü olayı kişinin Rabbi ile olan bir kulluk meselesidir. İnsanın başını örtmesi, Allah’la aralarında olan bir konudur. Haca giden her hanım ‘dönüşte başını örtecektir, örtmeyenin Haccı kabul değildir’ gibisinden bir hüküm kesinlikle mevcut değildir. Ben kendi mevcut durumumu göz önünde bulundurarak başımı örtmeye karar verdim. Başımı örtmemle bu konuda beni destekleyeceklerin olacağı gibi, karşı çıkacakların da olduğuna inanıyorum. Ancak bu kararıma herkesin saygı göstermesini bekliyorum.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)