BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis’te soru: Asrın projesine ne oldu----

Meclis’te soru: Asrın projesine ne oldu

Meclis’te soru: Asrın projesine ne oldu
26 Temmuz 2013 - 12:13 www.finansgundem.com

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, asrın projesiyken rafa kaldırılan Nabucco'yu Meclis’e taşıdı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 10 yıl boyunca hayata geçirilmesi için birçok anlaşma imzalanan ancak vazgeçilen Nabucco Projesi’ni TBMM’ye taşıdı. Türkkan, konunun muhatabı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan sorduğu sorulara yanıt vermesini istedi.
ASRIN PROJESİ BAŞLAMADAN BİTTİ
Yazılı soru önergesinde “21. asrın barış projesi, asrın zaferi, enerjide küresel kral biziz" denilerek tanıtılan; "Nabucco Türkiye’den geçecek, Çin Seddi’nden Adriyatik’e kadar enerji vaziyetlerine hakimiz" nidalarıyla eşsiz proje olarak gösterilen Nabucco'nun başlamadan bittiğini hatırlatan Lütfü Türkkan, “Nabucco’dan geçecek gazı temin edecek olan Şahdeniz Konsorsiyumu, Nabucco yerine Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ni (TAP) tercih etmiştir; böylece Hazar gazının Avrupa’ya Trans-Adriyatik Boru Hattı ile güneyden taşınacağı ifade edilmektedir” dedi.

Nabucco Doğalgaz Boru Hattı’nın hayata geçirilmesi için 10 yıl boyunca birçok anlaşma imzalandığını vurgulayan Türkkan, ayrıca Türkiye'nin de taraf olduğu Nabucco projesinde Azeri doğalgazının Türkiye, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan güzergahını izleyerek Avusturya üzerinden Avrupa'ya ulaşacağını hatırlattı.
NABUCCO NEDEN HAYATA GEÇİRİLEMEDİ?
Nabucco’yu 4 soruyla TBMM’ye taşıyan Türkkan, Bakan Yıldız’a “Avusturya'nın gaz ve petrol şirketi OMV’nin Nabucco’dan ayrıldığını açıklamasının nedenleri nelerdir?” diye sordu. Ayrıca "Bu konuda Türkiye’ye herhangi bir açıklama yapılmış mıdır?” dedi.
MHP’li Türkkan, "Hükümetinizin değişik tanımlamalarla reklamını yaptığı Nabucco Projesi’nin hayata geçirilmesi için 10 yıl boyunca birçok anlaşma imzalanmasına rağmen neden hayata geçirilmemiştir" sorusunu da Meclis’e taşıyarak, Enerji Bakanı’ndan bu konudaki görüşlerini istedi.
TAP BORU HATTI’NIN TÜRKİYE’YE ETKİSİ NASIL OLACAK?
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Nabucco yerine adı geçen boru hattına da önergesinde yer verdi. Türkkan, Enerji ve Tabii Kaynakları Taner Yıldız’a "Konsorsiyumun alternatif olarak önerdiği TAP boru hattına Türkiye’nin katılımı olacak mıdır? Olacaksa detayları nelerdir" diye sordu. Türkkan, Bakan Yıldız’dan Nabucco Projesi yerine uygulanacak yeni projenin Türkiye’deki doğalgaz kullanımına ne gibi yansımaları olacağı sorusuna da yanıt vermesini istedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)