BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis karışacak mı?----

Meclis karışacak mı?

Meclis karışacak mı?
13 Ekim 2013 - 08:47 www.finansgundem.com

AK Partili kadın milletvekillerinin TBMM'ye türbanla gireceği duyumları CHP'yi harekete geçirdi

CHP’liler Hac’dan dönen bazı vekillerin Meclis’e türbanla gireceği duyumu aldı. AK Partili Şahin’den ise “İçtüzük değişikliğinden sonra olabilir” mesajı geldi.
CHP Grubunun önceki günkü basına kapalı toplantısında milletvekilleri “Hac’dan dönecek bazı AK Partili kadın milletvekillerinin Genel Kurul’a türbanla gireceği duyumları alıyoruz” bilgisini aktardılar. Milletvekilleri CHP liderine “Böyle bir durumda tavrımız ne olacak?” sorusunu yönelttiler.
‘Çalışacağız’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bu soruya “Bu konuda arkadaşlarla çalışma yapacağız, tavrımızı belirleyeceğiz, ondan sonra açıklama yapacağız” karşılığını verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’den ise sözkonusu gelişmenin bu konuda yapılacak “İçtüzük değişikliğinden” sonra yaşanabileceği sinyali geldi. Şahin, Meclis’te başörtülü milletvekiline nasıl baktığı sorusuna “Sayın Meclis Başkanı, TBMM İçtüzüğü’nde milletvekillerinin başörtülü Meclis’e giremeyeceğine yönelik bir düzenleme olmadığını ifade etti, böyle bir yasak içtüzüğe göre yok, dedi. Meclis Başkanımızın bu değerlendirmesine katılıyorum” karşılığını verdi.
Bayramdan sonra
Şahin yine de tartışmaların önünü kesmenin yolunun iç tüzükte değişiklik yapmaktan geçtiğini söyledi ve “Zannediyorum bayramdan sonra içtüzükte bir değişiklik gündeme gelebilir” dedi.
Ayrımcılığı kabul etmiyoruz
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bolu İzzet Baysal Huzurevi sakinleriyle sohbet edip huzurevini gezdi. Şahin, Mahmut Tanal’ın kamuda başörtüsü yasağını sona erdiren yönetmelik değişikliğinin iptali için Danıştay’a açtığı davaya ilişkin, “Artık kılık kıyafet üzerindeki hiçbir ayrımcılığı kabul etmiyoruz. Biz artık kadınların ehliyetini, liyakatını, aklını, potansiyelini, kapasitesini toplumun kalkınmasının bir parçası yapmak istiyoruz” dedi.
‘Aynı tas aynı hamam’
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’li Mahmut Tanal’ın kamuda başörtüsü yasağını sona erdiren yönetmelik değişikliğinin iptali için Danıştaya açtığı davaya twitter hesabından tepki gösterdi. Tanal’ın açtığı davaya şaşırmadığını, sadece CHP’nin dava açmamasına şaşırdığını belirt Bozdağ, şunları kaydetti:
CHP yasakçılığı
“Aynı tas aynı hamam. Seçim zamanı başörtülülere rozet takan, kadınlara başörtüsü dağıtan CHP, başörtüsü yasağı kalkınca yasakçı yüzünü bir kez daha gösterdi. Ey CHP, nerede senin eşitlik, hürriyet, adalet, demokrasi ve insan hakları diyen dilin? Yoksa bu haklar başörtülü kadınlar için geçerli değil mi? Eğer CHP’li vekil davadan vazgeçmez, CHP de vekil hakkında bir disiplin işlemi yapıp davaya yanlış demezse dava, CHP’nin açtığı davadır.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • memduh13 Ekim 2013 11:49

    bi türbanımız eksikti sanki takmıyorlarmış gibi altlarında cipler her kese hava atıyorlar devran döner hiç merak etmesinler.