BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMEB'de 'FETÖ' tedbiri! 58 ders kitabı yeniden basılıyor----

MEB'de 'FETÖ' tedbiri! 58 ders kitabı yeniden basılıyor

MEB'de 'FETÖ' tedbiri! 58 ders kitabı yeniden basılıyor
17 Eylül 2016 - 03:22 www.finansgundem.com

MEB Müsteşarı Tekin, darbe girişimi soruşturmaları kapsamında, bütün ders kitaplarını incelediklerini, sorun tespit edilen ve yeniden basılan 58 kitabın okullar açıldıktan sonra öğrencilere dağıtılacağını bildirdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından bakanlık olarak bütün ders kitaplarını tekrar mercek altına aldıklarına dikkati çekti.

Tekin, "Ders kitaplarını, darbe girişiminin ardından kapatılan yayınevleriyle bir ilgisinin bulunup bulunmadığı, ihraç edilen öğretmenler tarafından yazılıp yazılmadığı, FETÖ ve kapatılan kurumlarına ilişkin görsellerin bulunup bulunmadığı yönlerinden inceledik ve 58 kitapta sorun tespit ettik." dedi.

Tekin, ihraç edilen öğretmenler tarafından yazılan bazı ders kitaplarında direkt anlaşılmayan ancak FETÖ'ye ait kavramları çağrıştıran bilinçaltına yönelik mesajlar da belirlediklerini vurguladı.

Sorun tespit edilen yayınların sil baştan yazılmadığını, sadece sorunlu kısımların çıkarılarak kitabın yeniden basımı için çalışma yürütüldüğünü anlatan Tekin, şunları kaydetti:

"Terör örgütü propagandası kabul edilebilecek sorunlu kısım ya da ifadeleri çıkararak bu kitapları yeniden basıyoruz. Yeni kitapları okullar açıldıktan bir hafta sonra öğrencilerimize dağıtmış olacağız. Öğrencilerimiz, sorun tespit edilmeyen diğer kitaplarını ise okulların açılacağı 19 Eylül Pazartesi günü sınıflarında masalarının üzerinde teslim almış olacaklar."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)