BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMEB e-Sınav salonu sayısını artıracak----

MEB e-Sınav salonu sayısını artıracak

MEB e-Sınav salonu sayısını artıracak
25 Eylül 2021 - 12:06 www.finansgundem.com

Milli Eğitim Bakanlığı, yıl sonuna kadar e-Sınav salonu sayısını 500'e çıkaracak.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 81 il genelinde yapılan yeni salonlarla birlikte e-Sınav salonlarında aynı anda 11 bin kişinin yararlanabileceği anlatıldı.

2020'de 81 il ve 70 ilçede toplam 151 e-Sınav merkezi, 194 sınav salonu bulunuyordu. Bu salonlardan aynı anda yararlanabilen kişi sayısı ise 4 bin 290'dı. 2021'de ise 150 yeni salon daha yapılarak e-Sınav salon sayısı 344'e yükseltildi. Merkezlerden aynı anda yararlanabilecek kişi kapasitesi de 6 bin 880'e çıkarıldı.

Açıklamada, MEB'in yeni bir planlama kapsamında, bu yıl sonuna kadar 156 yeni e-Sınav salonu yaparak, 81 ildeki e-Sınav salonu sayısını 500'e çıkarma kararı aldığı bilgisi verildi. Böylece aynı anda 11 bin kişi salonlardan yararlanabilecek.

"e-Sınav MERKEZLERİMİZİN KULLANIM KAPASİTESİ GİDEREK ARTIYOR"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlığın e-Sınav merkezlerinde ehliyetten mesleki eğitimde kalfalık ve ustalık sınavlarına kadar çok sayıda sınav yapıldığını söyledi. Dört beceride Türkçe sınavı gibi uygulamaların da aynı salonlarda yapıldığını anlatan Özer, şunları kaydetti:

e-Sınav merkezlerimizin kullanım kapasitesi giderek artıyor. Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın bu merkezlere kolay erişebilmeleri, bizim sunduğumuz hizmetin kalitesi açısından oldukça önemli. Bu nedenle 2021 yılında özellikle ilçelerimizdeki e-Sınav merkezi sayısında ciddi bir artış planladık. Önümüzdeki yıl açık ortaokul ve lise sınavlarını da e-Sınav merkezlerinde yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

ÖSYM'den 4 dilde daha e-Sınav müjdesi!

Ehliyette e-sınav dönemi başlıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)