BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMcDonald's'a reklam ayrımcılığı davası----

McDonald's'a reklam ayrımcılığı davası

McDonald's'a reklam ayrımcılığı davası
22 Eylül 2022 - 10:56 www.finansgundem.com

Federal bir yargıç, McDonald's'a karşı, fast food devini siyahi Amerikalılara ait medyaya karşı ayrımcılık yapmakla suçlayan davanın açılmasına izin verdi.

Siyahi iş insanı Byron Allen, Mayıs 2021'de açılan davada McDonald's'ı “ayrımcı bir sözleşme süreci” yürütmekle suçladı.

Dava, Kaliforniya Yüksek Mahkemesi'ne açıldı ve davacı 10 milyar dolarlık tazminat talep ediyor.

Bu dava Allen'ın, büyük ABD şirketlerini siyahların sahip olduğu medyada daha fazla reklam parası harcamaya ikna etme kampanyasının bir parçası.

Dava, Allen'ın iki şirketi Entertainment Studio Inc. ve Weather Group LLC tarafından açıldı. Allen Medya Grubu/İnternet Stüdyosu film yapıyor ve 12'den fazla televizyon istasyonunun da sahibi.

Davada, McDonald's'ın 2018'de ABD’de televizyon reklamlarına yaklaşık 1,6 milyar dolar harcadığı, ancak bunun yalnızca yüzde 0,31'inin siyahlara ait medyaya gittiği iddia ediliyor.

Ancak Aralık ayında bir federal yargıç, iddiaların yeterince kanıtlanmadığını söyleyerek davayı reddetmişti.

Yasal değişimlerin ardından, aynı yargıç geçtiğimiz cuma günü McDonald's'ın davayı kapatma ve böylece tamamlanmasına izin verme talebini reddetti.

Allen, davanın açıldığı sırada yaptığı açıklamada, "Bu dava, Afro-Amerikan işletmelerin ekonomik olarak ABD ekonomisine entegrasyonu ile ilgili. McDonald's milyarlarca Afro-Amerikan tüketiciyi çekiyor ve buna karşılık neredeyse hiçbir şey vermiyor" dedi. Allen, açıklamalarına şöyle devam etti: “Amerika'daki en büyük ticaret açığı, buradaki beyaz şirketler ile siyah şirketler arasındaki ticaret açığı ve McDonald's bu eşitsizliği sürdürmekten suçlu.”

Dava, McDonald's'ın iki davacıya karşı bir ırksal profilleme kalıbı ve sözleşme imzalamayı reddetme yoluyla kasıtlı olarak ayrımcılık yaptığını iddia ediyor.

McDonalds'ın hamburgerlerinde et yokmuş!

 

​McDonalds'tan ilginç tavsiye

 

McDonalds, Tonga'ya bastı

 

Musk'ın McDonalds'a yaptığı Dogecoin çağrısına Burger King'ten yanıt geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)