BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMcDonald's CEO'sundan Orta Doğu sitemi!----

McDonald's CEO'sundan Orta Doğu sitemi!

McDonald's CEO'sundan Orta Doğu sitemi!
05 Ocak 2024 - 09:11 www.finansgundem.com

McDonald's CEO'su Kempczinski, İsrail-Hamas meselesinde yanlış bilgilendirme sebebiyle Ortadoğu'daki işlerinin etkilendiğini söyledi.

McDonald's Corp. İcra Kurulu Başkanı (CEO) Chris Kempczinski'ye göre İsrail ve Hamas arasındaki savaş nedeniyle şirket Orta Doğu'daki işleri üzerinde kaydadeğer bir etkisi yaşıyor.

Hamburger zinciri, 7 Ekim'deki Hamas saldırısının ardından İsrail'deki franchise mağazalarının İsrail askerlerine yemek verdiğini gösteren fotoğraf ve videoların sosyal medyada paylaşılmasının ardından boykotların hedefi haline geldi. Suudi Arabistan, Malezya ve Pakistan gibi ülkelerdeki McDonald's işletmecileri bu eylemlerin kendi görüşlerini yansıtmadığını söyledi.

Kempczinski LinkedIn'de yayınladığı mesajda, "Orta Doğu'daki bazı pazarlar ve bölge dışındaki bazı pazarlar, McDonald's gibi markaları etkileyen savaş ve buna bağlı yanlış bilgilendirme nedeniyle önemli bir iş etkisi yaşıyor" dedi.

Kempczinski durumu "cesaret kırıcı ve temelsiz" olarak nitelendirirken restoranların yerel sahipler tarafından işletildiğini de sözlerine ekledi.

McDonald's ofisleri kapattı! İşten çıkarmalara başlıyor

 

McDonald's'a reklam ayrımcılığı davası

 

Mcdonald's'ın Rusya’daki yeni ismi belli oldu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)