BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMay Brexit çıkmazına çözüm için muhalefet lideri Corbyn ile görüşecek----

May Brexit çıkmazına çözüm için muhalefet lideri Corbyn ile görüşecek

May Brexit çıkmazına çözüm için muhalefet lideri Corbyn ile görüşecek
03 Nisan 2019 - 15:41 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı May, Brexit konusundaki çıkmaza çözüm bulmak için muhalefet lideri Corbyn ile biraraya gelecek.

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması konusundaki çıkmaza çözüm bulmak için bugün muhalefet lideri Jeremy Corbyn ile biraraya gelecek. 

May'in Brexit anlaşmasının parlamentoda üç kez reddedilip parlamento ile May'in muhafazakar partisi Brexit konusunda derin anlaşmazlık yaşarken, May dün yaptığı açıklamada çıkmaza çözüm bulmak için Corbyn ile bir araya gelmek istediğini söylemişti. 

May, kendi partisindeki AB'ye muhalif milletvekillerini Brexit anlaşmasını desteklemeleri için ikna edemedi çünkü bu milletvekilleri May'in Brexit anlaşmasının AB ile kesin bir ayrılık sağlamadığını iddia ettiler. 

May'in mevcut durumda 12 Nisan olan Brexit tarihinin tekrar kısa süreli olarak ertelenmesini isteme ve gümrük birliğinde kalmak isteyen İşçi partisi desteğine yönelme kararı "ılımlı" bir Brexit'i daha muhtemel hale getirebilir. 

Brexit Bakanı Stephen Barclay BBC radyosuna yaptığı açıklamada, "Gümrük Birliği'nin çok istenmediğini düşünüyorum. Birkaç aydır söylediklerimizin gerçekleşmeye başlaması üzücü, ama bu başbakanın anlaşmasını desteklememenin acımasız mantığı" dedi. 

May'in, birçok Muhafazakarın hoşlanmadığı ve May tarafından da yönetmeye uygun olmadığı şeklinde nitelenen sosyalist Corbyn'e yaklaşma kararı hala birçok soruyu cevapsız bırakıyor. 

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB'nin İngiltere'ye karşı sabırlı olması gerektiğini söyledi ancak Avrupalı liderlerin May'in ileriye dönük bir yol isteğini nasıl ele alacağı belli değil. 
     
İŞÇİ PARTİSİ NE İSTİYOR? 

May ve Corbyn görüşmelerden önce ön koşul olmayacağını söyledi, ancak liderler kendi partilerini tatmin edecek bir uzlaşma pozisyonu bulmakta zorlanabilirler. 

İşçi Partisi kendi içinde fikir ayrılıkları yaşıyor. 1975 yılında AB'ye katılmaya karşı oy veren Corbyn, daha önce May'in anlaşmasını desteklemeden önce kabul etmesini istediği bir dizi talepte bulunmuştu. 

Corbyn dün yaptığı açıklamada, "İşçi Partisi AB ile gümrük birliği, hayati önem taşıyan pazarlara erişim ve tüketici, çevre ve işçi hakları standartlarımızın korunmasına yönelik tekliflerimizi ortaya koydu" dedi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)