BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMattis ve McGurk'ten Veda Mesajı----

Mattis ve McGurk'ten Veda Mesajı

Mattis ve McGurk'ten Veda Mesajı
01 Ocak 2019 - 07:04 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump ile ters düşmelerinin ardından görevlerinden ayrılan Savunma Bakanı Mattis ve Suriye'deki koalisyon güçlerinin sözcüsü McGurk, veda mesajları yayımladı

Başkan Donald Trump’la yaşadığı fikir ayrılığı sonrası görevden ayrılmak üzere istifasını sunan Savunma Bakanı Jim Mattis, ABD Silahlı Kuvvetler personeline veda mesajı gönderdi. Mattis mesajında silahlı kuvvetler personeline ülkeye duydukları inancı yitirmeme ve müttefiklerin yanında sağlam durma çağrısında bulundu.

ABD’nin savunma politikalarında istikrar sağlayan bir unsur olarak görülen Mattis gece yarısından itibaren görevi yardımcısı Patrick Shanahan’a devretti. Emekli bir general olan Mattis için Pentagon’da özel bir tören düzenlenmedi.

Jim Mattis kısa mesajında Washington’da yaşanan siyasi çalkantıya da değindi ve ABD ordusuna “Yaşam tarzımızı korurken anayasayı destekleme ve koruma görevinde sağlam durma” çağrısında bulundu.

Mattis yazılı veda mesajında “Bakanlığımız zor zamanlarda en iyi olduğunu her zaman kanıtlamıştır. Ülkemize inancınızı yitirmeyin, düşmanlarımıza karşı müttefiklerimizin yanında güçlü durun” diye yazdı.

Mattis, Trump’la Suriye’den sürpriz şekilde çekilme kararı ve Afganistan’da asker sayısını azaltma kararları konusunda görüş ayrılığı yaşayınca istifasını sunmuştu. Mattis’in kaleme aldığı istifa mektubu Trump’la yaşadığı görüş ayrılıklarını ortaya koymuş, mektupta yer alan ifadelerde Amerika’nın en yakın müttefiklerine değer vermediği eleştirileri yer almıştı.

Pentagon’da reform çabaları ve özel sektördeki deneyimi ile bilinen Shanahan Salı gününden itibaren vekaleten savunma bakanlığı koltuğunda oturacak. Trump Shanahan’ın bir süre bu görevde kalabileceğini ima eden ifadeler kullanmıştı.

Shanahan 2017 yılı Temmuz ayından bu yana savunma bakanı yardımcısı görevini yürütüyor. Pentagon’da göreve başlamadan önce Boeing’de yaklaşık 30 yıl çalışan Shanahan Boeng’in ünlü 787 Dreamliner yolcu uçağı projesinin de genel müdürüydü.

Shanahan’ın ABD’nin Ulusal Savunma Strateji belgesinde de yer alan Çin ve Rusya’dan gelen askeri tehditlere odaklanılması dahil olmak üzere belli başlı Pentagon politikalarından uzaklaşması beklenmiyor.

Shanahan’ın sözcüsü Albay Joe Buccino “Sayın Shanahan Ulusal Güvenlik Stratejisinin oluşturulmasında önemli rol oynadı. Fikirleri, öncelikleri ve felsefesi o belgenin içinde” ifadelerini kullandı.

Brett McGurk de veda etti

Trump yönetiminden bu yıl sonunda ayrılan önemli bir diğer yetkili de eski Başkan Obama döneminde atanan IŞİD’le mücadele koalisyonu özel temsilcisi Brett McGurk.

McGurk de Twitter’dan bir veda mesajı paylaştı. Brett McGurk, “Bugün Dışişleri Bakanlığı’ndaki son günümdü. Büyük ülkemizin çıkarlarını korumak amacıyla çok zorlu şartlarda görev yapan eski sivil ve asker meslektaşlarıma iyi dileklerimi gönderiyorum. Onlarla birlikte hizmet etmek bir ayrıcalıktı” diye yazdı.

McGurk’un Şubat ayı sonunda görevden ayrılması bekleniyordu ancak Trump’ın Suriye’den çekilme kararı sonrasında görevden ayrılma sürecini hızlandırdığı haberleri ABD basınına yansımıştı.

Başkan Trump da Twitter’dan paylaştığı mesajda “Benim tanımadığım Brett McGurk 2015 yılında Başkan Obama tarafından atanmıştı. Şubat ayında ayrılacaktı, ayrılmadan önce istifasını verdi. Tribünlere mi oynuyor? Yalan haberciler aslında hiçbir şey ifade etmeyen bu olayı abartıyor” ifadelerini kullanmıştı. (Amerika'nın Sesi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)