BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMariupol’daki Ukrayna askerleri: Silah bırakmayacağız----

Mariupol’daki Ukrayna askerleri: Silah bırakmayacağız

Mariupol’daki Ukrayna askerleri: Silah bırakmayacağız
22 Nisan 2022 - 09:08 www.finansgundem.com

Mariupol'daki son kale olan Azovstal çelik fabrikasına sığınan Ukrayna birlikleri, Rusya'nın teslim olma çağrılarını reddetmeyi sürdürüyor.

Mariupol'daki Ukrayna’nın son kalesi olan ve yüzlerce Ukraynalı askerin sığındığı Azovstal çelik fabrikasında direniş devam ediyor. Fabrikada Ukrayna askerlerinin yanı sıra aşırı milliyetçi Azak Taburu üyeleriyle siviller de bulunuyor.

Azak Taburu'ndan bir Ukraynalı savaşçı, BBC'ye konuştu, “Biz burada olduğumuz sürece Mariupol Ukrayna'nın kontrolünde olacak” dedi.

Ciddi bir gıda ve ilaç sıkıntısı mevcut

Tesisteki birçok binanın ağır bombardıman sonucu yıkıldığını ve çok sayıda kişinin öldüğünü söyleyen Palamar, buna karşın içeride Rusya'nın saldırılarını püskürtecek sayıda kişi olduğunu bildirdi. Tesisten çıkmak istediklerini ama asla silah bırakmayacaklarını ve Rusya'ya güvenmediklerini ifade eden Palamar, tesiste ciddi bir gıda ve ilaç sıkıntısı yaşandığını da açıkladı.

Putin, teslim olan askerlerin can güvenliğini garanti etmişti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Mariupol'da kontrolü ele geçirdiklerini söyleyerek teslim olan tüm Ukraynalı askerlerin can güvenliğinin sağlanacağını ve saygılı bir muamele göreceklerini söylemişti. Putin, Azovstal fabrikasına baskın yapılmayacağını ve tesisin kuşatma altında tutulacağını bildirmişti. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da “Azovstal çelik fabrikasında bulunan 1478 Ukraynalı asker teslim oldu, hala 2 bin asker bölgede bulunuyor” ifadeleri yer almıştı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk ise, Azovstal demir çelik fabrikasındaki sivillerin acilen bölgeden tahliye edilmesi gerektiğini belirmişti.

Mariupol'un önemi

Rus işgalinde büyük yıkım yaşayan liman kenti Mariupol, Rusya için büyük stratejik öneme sahip. Rusya, kenti ele geçirerek hem Azak Denizi'nde tam kontrol sağladı, hem de 2014'te ilhak ettiği Kırım ile doğuda Moskova destekli ayrılıkçı güçlerin büyük oranda kontrol ettiği Donbas'ı birbirine bağladı.(Sözcü)

Zelenskiy: Mariupol'de askerlerimiz ve 120 bin sivil abluka altında

Macron'dan Rusya'ya Mariupol çağrısı

'30 bin Mariupol sakini zorla Rusya'ya götürüldü'

Putin: Mariupol ele geçirildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)