BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMariah Carey'e 20 milyon dolarlık dava----

Mariah Carey'e 20 milyon dolarlık dava

Mariah Carey'e 20 milyon dolarlık dava
06 Haziran 2022 - 15:14 www.finansgundem.com

Şarkıcı Andy Stone, Mariah Carey'e 'All I Want For Christmas Is You' şarkısı için 20 milyon dolar değerinde telif davası açtı.

Şarkıcı Mariah Carey, bir Noel klasiği şarkısı olan ‘All I Want for Christmas Is You’ nedeniyle beş yıl önce aynı isimle bir şarkı yazdığını söyleyen söz yazarı ve şarkıcı Andy Stone tarafından dava edildi.
Gazete Duvar’ın Reuters'dan aktardığına göre, New Orleans federal mahkemesine yapılan şikayette Andy Stone, diğer iddiaların yanı sıra telif hakkı ihlali ve zimmete para geçirme nedeniyle Carey ve Sony Music Entertainment'den az 20 milyon dolar tazminat talep ediyor. Country pop grubu Vince Vance & The Valiants'in üyesi olan Stone, Carey ve Sony'yi ‘popülerliğini ve benzersiz tarzını’ yasadışı bir şekilde kullanmakla suçladı.

Dava şarkının ismi için açıldı

Stone, 1989 yapımlı Vince Vance & The Valiants grubunun All I Want for Christmas Is You şarkısının söz yazarlarından birisi. Ancak, Carey ve Stone'un şarkılarının farklı söz ve melodileri var. Davanın, şarkının ismi için açıldığı öğrenildi.

Carey'in şarkısı 1994 tarihli ‘Merry Christmas’ albümünde yer aldı. Şarkı halen Billboard Hot 100 tablosunun zirvesinde yer almayı başarıyor.

Stone, kendi şarkısının 1993 Noel sezonunda ‘kapsamlı bir şekilde yayınlandığını’ ve ayrıca Billboard listelerinde de yer aldığını söyledi. Şikayette, Stone'un avukatlarının sanıklarla izinsiz kullanım iddiaları hakkında ilk kez Nisan 2021'de temasa geçtiği, ancak ‘herhangi bir anlaşmaya varamadıkları’ belirtildi.

Bedava koltuk aldı, 36 bin dolar buldu

 

Kobe Bryant'ın giydiği forma 2,7 milyon dolara satıldı

 

Yerine plastik takmışlar: Antalya'daki tarihi saat çalındı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)