BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMardan Palace'a Rum ipoteği----

Mardan Palace'a Rum ipoteği

Mardan Palace'a Rum ipoteği
08 Temmuz 2014 - 03:56 www.finansgundem.com

Antalya'da 1.4 milyar $'a 7 yıldızlı otel yaptığı için Putin'in eleştirdiği Azeri asıllı Rus işadamı İsmailov'un mal varlığını Rum yönetimi dondurdu

Rum mahkemesi, bir Rus şirketinin 100 milyon dolarlık alacak nedeniyle İsmailov’un Güney Kıbrıs’taki şirketine açtığı davada, Mardan Palace oteline de ipotek koydu.

Antalya’daki süper lüks otelin şaşaalı açılışının ardından dünya medyasında dikkatleri üzerine çeken 58 yaşındaki Telman İsmailov, Azerbaycan’ın çifte vatandaşlığı kabul etmemesi nedeniyle Rus ve Türk kimliği taşıyor.

KARAR TAHKİME GİDECEK

Nerdun Hacıoğlu'nun Hürriyet'teki haberine göre, İsmailov’un merkezi Kıbrıs Rum yönetiminde bulunan Tandum şirketine dava açan Rus Sezeria şirketinin Genel Müdür Yardımcısı Roman Zikov, Kommorsant gazetesine yaptığı açıklamada, “4 yıl önce Telman İsmailov’un şirketine 100 milyon dolar kredi verdik. 2013 sonuna kadar borcu ödemesi gerekiyordu. Ancak belirlenen tarihte para gelmediği gibi, borcun ne zaman kapatılacağı konusunda da bilgi alamadık. Bu nedenle merkezi güney Kıbrıs’taki İsmailov’un şirketine dava açtık. Alacağımız faiziyle birlikte 135 milyon dolar. Bu hukuki olarak ilk adım. Kıbrıs’tan aldığımız karar İngiltere’de uluslararası tahkime gidecek” dedi. Zikov’un verdiği bilgilere göre, Lefkoşa Rum kesimindeki bölge mahkemesi İsmailov’un Antalya’daki Merdan Palace otelin yanısıra Moskova’daki gayrimenkullerine de dondurma kararı verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)