BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaraş camekanı ile rahlesi tescillendi----

Maraş camekanı ile rahlesi tescillendi

Maraş camekanı ile rahlesi tescillendi
18 Ağustos 2021 - 14:56 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş'ın geleneksel el sanatlarından "Maraş camekanı" ile "Maraş rahlesi", coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklama göre, kentteki yöresel lezzet ve el sanatlarının koruma altına alınması için yapılan tescil başvuruları sürüyor.

Son yapılan başvuruyla tescillenen ürün sayısı 18'e yükseldi. Belediyenin açıklamasında konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi iş birliğiyle Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde yöresel iki el sanatının tescil başvurusu kabul edildi. 'Maraş Camekanı' ve 'Maraş Rahlesi' isimleriyle bilinen eserlerin tesciliyle, Kahramanmaraş’ta toplamda coğrafi işaret taşıyan ürün sayısı 18'e yükselmiş oldu. Söz konusu iki eser, Dulkadiroğlu Beyliği döneminden bu yana devam eden geleneklerdir."

Kahramanmaraş'ta düşen uçağın mürettebatı için tören düzenlendi

 

Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)