BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMansur Yavaş'tan Rusya'ya domates teklifi----

Mansur Yavaş'tan Rusya'ya domates teklifi

Mansur Yavaş'tan Rusya'ya domates teklifi
08 Temmuz 2019 - 07:28 www.finansgundem.com

Uluslararası Moskova 9. Kentsel Forumu'na katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Moskova Metrosu'nu gezerek toplu taşıma sistemi hakkında bilgi aldı. Yavaş Ruslara, "Ankara'da birlikte domates yetiştirelim" teklifinde bulundu

Moskova'yı ziyaret eden ve Uluslararası Moskova 9. Kentsel Forumu'na katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş inceleme ve açıklamalarda bulundu. Yavaş, Moskova Belediyesi Hareket Organizasyon Merkezi'ni ziyaret ederek şehrin toplu taşıma ve ulaşım sisteminin mevcut durumu ile gelecek vizyonu hakkında yetkililerden bilgi aldı, Moskova matrosunu gezdi.

Ayrıca Yavaş, "Geçtiğimiz sene iki ülke cumhurbaşkanları arasında yapılan dostluk anlaşması ve 2019 Türkiye - Rusya turizm yılı kapsamında Moskova'da Yunus Emre heykelinin dikilmesine karar verilmişti. Heykelin Muzeon Parkı'ndaki yerini yetkililer ile inceleyip bilgi aldık" dedi. Bu arada Moskova Merkez Camii'nde Cuma namazı kılan Mansur Yavaş, Rusya Müslümanları Merkezi İdare Başkanı Ravil Gaynutdin'i ziyaret etti.

Cumartesi günü Rus-Türk İşadamları Birliği'ni ziyaret eden Yavaş, Ankara-Moskova arasında direkt uçuşların olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Rus tarafında Türkiye'de ortak domates üretimi önerisi getirdi.

Yavaş, Sputnik'e yaptığı açıklamada, Rusya'daki mevkidaşlarına, ''Ankara’da açılacak alan var, işbirliği yapılabilir diye söyledim. Ruslar Türkiye’den domates alıyorlar. Gelin bunu beraber üretelim, karşılığında mal alırız'' çağrısını yaptı.

Yavaş, Sputnik’e açıklamasında, Moskova ziyaretinin sonuçlarını böyle değerlendirdi:

“Memnun kaldık. Gayet güzel ağırladılar. Moskova Belediye Başkanı'nın yaptığı güzel çalışmalarını öğrendik. Bu arada dünyanın çeşitli yerlerinden gelen belediye başkanları hem kendi projelerini, hem de belediyeciliğe ve kente yeni bakış açılarını anlattılar. Artık belediyelerin, şehirlerin araçlardan kurtarılıp insanların daha sağlıklı yaşayabileceği, keyif alabileceği ortamlar olması için geleceğe yönelik ne gibi tedbirler alınması gerektiğinden bahsettiler ve bunun dışında herkes karşılıklı olarak birbirileriyle deneyimlerini paylaştı ve bu konuda işbirliği yapmanın tüm dünyanın hayrına olduğunu da söylediler. İnşallah buradan olumlu izlenimlerle ayrılıyoruz".

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)