BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringMALİYE FAKTORİNGÇİLERİN PEŞİNDE----

MALİYE FAKTORİNGÇİLERİN PEŞİNDE

MALİYE FAKTORİNGÇİLERİN PEŞİNDE
08 Temmuz 2009 - 23:29 www.finansgundem.com

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre Maliye'nin vergi denetçileri ve gelirler kontrolörleri 30'a yakın faktoring şirketlerinde denetim yapıyor.

Foktoringde vergi denetimi hızlandı Maliye Bakanlığı’nın faktoring sektörüne yönelik vergi denetimlerinin son günlerde arttığı bildiriliyor. Sektör yetkililerinden aldığım bilgiye göre Maliye, sadece geçen hafta içinde dört faktoring şirketinde vergi denetimine başlamış. Sektörde konuşulanlara göre halen 30’a yakın şirkette denetimler sürüyor. Yine sektör yetkililerinden aldığım bilgiye göre banka dışı faktoring şirketlerinden başlayan vergi denetimlerinin bugünlerde banka iştiraki faktoring şirketleriyle devam ettiği belirtiliyor. Bu denetimler sektörde farklı değerlendirmeleri de beraberinde geteriyor. Bazı faktoringçilere göre bu denetimler normal ve zaten bekleniyordu. Ancak bazı faktoringçilere göre ise bu vergi denetimlerinin hükümetin sektörü benimsememesinden kaynaklanıyor. Krizden sonra bankalardan kredi alamayanların faktoringe yönelmesi gözleri faktoringe çevrilmesine yol açtığı düşünülüyor. Yükselen faizler ise zaten “tefeci” imajından kurtulamayan sektörün daha göze batmasına neden olduğu belirtiliyor. Zaten faize karşı hassas olan hükümetin de “tefeci” gözüyle baktığı sektörü hizaya sokmak için vergi denetimlerini devreye soktuğu iddia ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)