BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaliye Bakanı’nın eşi vergiden kaçıyor----

Maliye Bakanı’nın eşi vergiden kaçıyor

Maliye Bakanı’nın eşi vergiden kaçıyor
07 Nisan 2022 - 11:14 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın milyarder karısının başka ülkelerde elde ettiği gelirlerini vergiden muaf tutarak ekstra milyonlarca sterlin kazandığı belirtiliyor

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın eşinin yurtdışında kazandığı para için İngiliz hükümetine vergi ödemediği ortaya çıktı. The Independent'ın haberine göre, yaklaşık 430 milyon sterlin serveti ile Kraliçe'den daha zengin olduğu söylenen Akshata Murty, Birleşik Krallık'ta çifte vatandaşlığa sahip. Kendi moda markası Akshata Designs'ı yönetiyor ve hissesi olduğu BT şirketi Infosys'i kuran Hindistan'ın altıncı en zengin adamı olan milyarder girişimci NR Narayana Murthy'nin kızı.

Birleşik Krallık'taki iş insanlar nereden geldiğine bakılmaksızın tüm gelirleri üzerinden vergi öderken, Bayan Murty sadece ülke içinde kazandığını ödediği ortaya çıktı.

Birleşik Krallık'ta yaşayan ancak başka bir ülkede faaliyetleri olan kişiler için kazançları üzerinden vergi ödemesi zorunluluğu bulunmuyor. Ancak bu isteğe bağlı olduğu belirtiliyor. Özellikle Maliye Bakanı’nın eşinin tam vergi mükellefi konuma geçerek kazançlarının tamamını vergilendirilmesi gerektiği belirtiliyor. Murty'nin vergiden kaçınırak milyonlarca sterlinlik kazanç sağladığı ifade ediliyor. Bazı çevreler ise Murty’nin ailesinin Hindistan’da yaşıyor olması nedeniyle bu hakkının olduğunu savunuyor.

İngiltere’de ev fiyatlarında yeni rekor

İngiltere nükleer enerjiye yöneliyor

İngiltere, Sberbank ve Moskova Kredi Bankası'nın tüm varlıklarını dondurdu

İngiltere’deki restoran menülerinde kalori bilgisi olacak

İngiltere’de hane halkının mali durumu kötüleşiyor

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)