BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMali Başbakanı Fransa’yı ülkesini yarı yolda bırakmakla suçladı----

Mali Başbakanı Fransa’yı ülkesini yarı yolda bırakmakla suçladı

Mali Başbakanı Fransa’yı ülkesini yarı yolda bırakmakla suçladı
26 Eylül 2021 - 11:08 www.finansgundem.com

Mali’de 24 Mayıs’taki darbenin ardından kurulan geçiş hükümetinin başbakanı Choguel Kokalla Maiga, Fransa’yı Barkhane operasyon gücünü geri çekme kararıyla ülkesini yarı yolda bırakmakla suçladı.

Mali Başbakanı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada istişare eksikliğinden bahsederek, şunları kaydetti:

Mali’yi bir oldu bitti ile karşı karşıya bırakıp, yarı yolda terk ederek Barkhane misyonunun sona ermesi nedeniyle ortaya çıkan yeni durum, diğer ortaklarla güvenliği daha iyi sağlamanın yolları ve araçlarını keşfetmemizi sağlıyor.

 Büyüyen radikal gruplar tehdidinin altını çizen Başbakan, “Barkhane gücünün geri çekileceğinin tek taraflı duyurusu, istikrarsızlaştırma faktörlerine karşı mücadelenin ön saflarında bizi, BM, Mali ve Fransa’yı birleştiren bağlantıyı görmezden geldi” diye konuştu.

Mali’nin bir karar vermeden önce ortaklar arasında olması gereken istişare ilkesine saygı gösterilmediği için üzgün olduğunu ifade eden Başbakan, “Güven içinde yaşamak Mali halkının hakkıdır.  BM Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) ve15 bin askeri, sahada daha etkili bir pozisyon üstlenmelidir” şeklinde konuştu.

O Başbakandan BM kürsüsünde büyük öfke

BM Genel Kurulu'nda Kovid-19 şoku! Sağlık Bakanı virüse yakalandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)