BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMalezya'dan şok çıkış! Hiçbir süper güç bizi küçümseyemez----

Malezya'dan şok çıkış! Hiçbir süper güç bizi küçümseyemez

Malezya'dan şok çıkış! Hiçbir süper güç bizi küçümseyemez
22 Mayıs 2022 - 19:45 www.finansgundem.com

Malezya Savunma Bakanı Hishammuddin Hussein, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkeleri birleşirse "hiçbir süper gücün bölge ülkelerini küçümseyemeyeceğini" söyledi.

Savunma Bakanı Hishammuddin Hussein, Melakka Boğazı'nın kuzeyindeki sularda bir dizi askeri tatbikatı izledikten sonra basın mensuplarına konuştu.

ASEAN ülkelerinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını sağlamak için ikili ilişkileri güçlendirmesi ve fikir birliğini geliştirmesi gerektiğinin altını çizen Hishammuddin Hussein, birleşik bir cephenin, süper güçlerin Malezya da dahil ASEAN ülkelerini hafife almasını engelleyebileceğini belirtti.

Bernama'nın haberine göre, Hishammuddin, "ASEAN üyesi 10 ülke, en büyük önceliğimiz olan bölgesel güvenliğimiz ve istikrarımızı sağlamak için birleşebilirse, o zaman hiçbir süper güç bizi küçümseyemez." ifadesini kullandı.

İkili ilişkilerin askeri tatbikatlar gibi proaktif eylemlere dönüştürülebileceğini belirten savunma bakanı, ASEAN ülkelerinin örgüt üyesi ülkelerle ilişkilerini güçlendirmesinin yanı sıra süper güçlerle de uyum içinde çalışmaya devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hishammuddin, Malezya Donanmasının sadece bu yıl, özellikle Güney Çin Denizi ve Melakka Boğazı sularında çeşitli ikili ve çok taraflı tatbikatlar gerçekleştirdiğini kaydetti.

ASEAN

Malezya, Endonezya, Myanmar, Brunei, Kamboçya, Laos, Filipinler, Singapur, Tayland ve Vietnam'dan oluşan ASEAN, 1967'deki kuruluşundan bu yana bölgenin en etkin ekonomik ve politik açıdan iş birliğini destekleyen örgütü olarak biliniyor.

Kamboçya'nın 2022 dönem başkanlığını yürüttüğü örgüt, dünyanın en büyük yedinci ekonomisi olarak dikkat çekiyor.

ABD, ekonomik bir dev olan ASEAN örgütüyle ilişkilerini yeniden derinleştirmek için fırsat ararken, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi konumundaki Çin'in de Güneydoğu Asya'da etkinliğini artırma çabası ve Güney Çin Denizi'nde zaman zaman yaşanan gerilimler hem bölge ülkeleri hem de ABD tarafından endişeyle izleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)