BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMalezya Başbakanı Mahathir, Avrupa'yı Rus uçaklarıyla tehdit etti----

Malezya Başbakanı Mahathir, Avrupa'yı Rus uçaklarıyla tehdit etti

Malezya Başbakanı Mahathir, Avrupa'yı Rus uçaklarıyla tehdit etti
02 Kasım 2019 - 22:40 www.finansgundem.com

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Malezya'dan palm yağı ithalatına kısıtlama getirmeleri halinde, Avrupa uçakları yerine Rus uçakları alacaklarını söyledi.

35. ASEAN Zirvesi kapsamında yapılan İş ve Yatırım Konferansı'nda konuşan Malezya Başbakanı Mahathir, AB ülkelerinin Malezya ile palm yağı ticaretine kısıtlama getirmesi konusuna değindi. 

Mahathir, ASEAN'ın 650 milyonluk nüfusu ve ekonomik potansiyelini koz olarak kullanabilmesi gerektiğinin altını çizdi ve AB ülkelerine hitaben, "Eğer Malezya'dan palm yağı ithalatını azaltırsanız biz de sizden bazı ithalatımızı azaltırız. Sizin uçaklarınızı değil, Rus uçaklarını satın alırız" dedi.

Mahathir, "Biz ticaret savaşı istemiyoruz ama bazen onlar bize hoş olmayan şeyler yaptığında biz de kötü olmasını bilmeliyiz" ifadesini kullandı.

Ticari konularda ABD Başkanı Donald Trump gibi misilleme yapılması gerektiğini belirten Mahathir, "Trump'ın yaptığı gibi yapmalıyız. Kendisi hoş bir adam değil ama bu tür hamleleri yapıyor ve biz de bazen hoş olmayan kişilerden bile bir şey öğrenebiliriz" diye ekledi.

Dünyadaki palm yağı üretiminin yüzde 90'ını üstlenen Malezya ve Endonezya hükümetleri, AB ülkelerinin palm yağını sınırlama kararını bir süredir protesto ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)