BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaersk, Rusya'daki tesislerini satıyor----

Maersk, Rusya'daki tesislerini satıyor

Maersk, Rusya'daki tesislerini satıyor
20 Şubat 2023 - 13:39 www.finansgundem.com

Deniz taşımacılığı şirketi Maersk, Rusya'daki lojistik tesislerini satmak için Kıbrıs merkezli IG Finance Development Limited ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası başlatılan yaptırımlar çığ gibi büyümeye devam ediyor. Neredeyse her ay bir şirketin Rusya'daki varlıklarını sattığına şahit oluyoruz. Rusya'dan çıkış kervanına son olarak Danimarka merkezli denizcilik ve lojistik grubu AP Moller-Maersk katıldı.

Maersk yaptığı açıklamada, Rusya'daki iki lojistik tesisini IG Finance Development Limited'e satma konusunda anlaşmaya vararak, Rusya'da ticari faaliyetlerini neredeyse sonlandırdı.

Grup, Novorossiisk'teki 1.500 konteyner (TEU) kapasiteli iç depo tesisi ile St. Petersburg'daki soğutulmuş ve donmuş bir deponun satışı için Avrupa Birliği ve Rusya'dan düzenleyici onayların aldığını söyledi.

Baş Ticaret Sorumlusu Karsten Kildahl yaptığı açıklamada, "Rusya'daki iki lojistik tesisimizi sattığımız ve böylece Rusya'daki tüm varlıklarımızı elden çıkarma kararımızı uygulayabildiğimiz için memnunuz" dedi.

Maersk, Kıbrıs'ta kayıtlı bir şirket olan IG Finance Development'ın Rusya'da büyük bir gıda ithalatçısı olan Arosa ile tesisleri işletmek için anlaşma yaptığını söyledi.

Adidas Rusya pazarından tamamen ayrılabilir

 

IKEA, Rusya’daki 4 fabrikasını satma kararı aldı

 

Unicredit, Rusya'dan ayrılıyor mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)