BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdidas Rusya pazarından tamamen ayrılabilir----

Adidas Rusya pazarından tamamen ayrılabilir

Adidas Rusya pazarından tamamen ayrılabilir
05 Kasım 2022 - 18:31 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü perakende firmaları Rus pazarından birer birer ayrılıyor. Rusya'daki mağazalarını kapatan Uniqlo'nun ardından, Adidas da Rusya'daki perakende satış noktalarını kapatmaya başlıyor.

Perakende emlak danışmanlık şirketi CORE.XP ticari gayrimenkul kiralama departmanı başkanı Nadezhda Tsvetkova, Izvestia gazetesine yaptığı açıklamasında, Adidas’ın formata uygun olmayan ve ciro açısından zayıf mağazalardan kurtulmak istediğini belirtirken, markanın Rusya’da yaklaşık 800 mağazaya sahip olduğunu, ancak mağazalarından kaç tanesini kapatacağının henüz bilinmediğini ifade etti.

Gazete, bazı sektör temsilcilerine göre Adidas’ın önemli sayıda mağazayı kira sözleşmelerini feshederek terk edeceğini düşündüğünü yazarken, Adidas mağazalarının mart ayında işini askıya almasına rağmen Rusya’daki kapalı mağazaları için halen kira ödediğine dikkat çekti.

Rusya Alışveriş Merkezleri Birliği Başkan Yardımcısı Pavel Lyulin, Izvestia’ya verdiği demeçte, tüm bu süre boyunca AVM’lerin Adidas’tan kira tahsil ettiğini doğrularken, bunun da perakendecinin zarara uğradığı anlamına geldiğininin altını çizdi.

Adidas Rusya’dan tamamen ayrılabilir

Uzman, maliyet optimizasyonunun mantıklı bir yönetim kararı olduğunu söylerken, “Özellikle Adidas’ın Rusya’da kalıp kalmayacağı veya ülkedeki işini satıp satmayacağı hala belirsiz. Hatta Rusya pazarını terk edebilir. Personel kesintilerine ek olarak, zaten kapalı olan ve daha öncesinde düşük performanslı satış noktalarının kapatılması ağın mevcut seviyedeki kayıpları düzeltmesine izin verebilir” diye konuştu.

Daha önce 13 Eylül’de alışveriş merkezlerinin ilkbaharda çalışmalarını durduran bir dizi uluslararası perakende zincirine dava açmaya başladığı öğrenilmişti. Spark veri tabanının bilgisine göre, ülkedeki bazı AVM’lerin H&M, Victoria’s Secret, Uniqlo, Adidas, Nike ve diğer markaların kira sözleşmelerinden doğan yükümlülüklere uymaması nedeniyle dava açtığı kaydedildi.

Adidas’ın vergi borcu da büyüyor

Mart ayında Rusya’daki faaliyetlerini askıya aldığını duyuran dünyaca ünlü Alman spor giyim markası Adidas’ın çalışmadığı süre içerisinde biriken vergi borcu 10 milyar rubleye ulaştı.

Rusya Vergi Dairesi Moskova Bölge Müdürlüğü Başkanı Aleksandr Khaminsky, Adidas’ın Rusya’daki merkezinin şirketin Rusya’dan çekildiğini açıklamasının ardından depolarındaki ürünleri çevrimiçi perakendecilerin satabilmesi için gönderdiğini öğrendiklerini ekledi. (gazetemru)

Avrupalı şirketlerin bazıları neden Rus pazarından çıkamıyor?

 

Nike Rusya'dan çekilmeye karar verdi

 

Burger King Rusya'dan çekilemiyor

 

Rusya'dan çekilen şirketlerin varlıkları kamulaştırılabilir

 

PwC ve KPMG Rusya'dan çekiliyor

 

İspanyol tekstil devi Rusya'dan çekiliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)