BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaduro'ya bomba yüklü İHA ile saldırı----

Maduro'ya bomba yüklü İHA ile saldırı

Maduro'ya bomba yüklü İHA ile saldırı
05 Ağustos 2018 - 06:30 www.finansgundem.com

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya törende konuşma yaptığı sırada bomba yüklü İHA ile saldırı düzenlendiği, saldırıda Maduro'nun yaralanmadığı bildirildi.

BBC'de yer alan habere göre, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Caracas'taki törende konuşma yaptığı esnada patlayıcı yüklü dronelar ile saldırı düzenlendi. 

Yetkililer, saldırıda Maduro'nun yara almadığını belirtti. 

7 asker yaralandı
İletişim Bakanı Jorgi Rodriguez, saldırının Maduro'yu hedef aldığını ve 7 askerin yaralandığını açıkladı. Rodriguez, Maduro'nun mayıs ayında yapılan seçimleri kazandığına işaret ederek, "Seçimi kaybettikten sonra bir kez daha başarısız oldular." ifadelerini kullandı.

"Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler"
Maduro, saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler." dedi.

Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının "aşırı sağcı"lar tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, saldırganların Bogota ve Miami ile bağlantılı olduklarını söyledi. 

"Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı." diyen Maduro, daha fazla detay vermedi. 

"Sağcılar toplu alanlarda şiddeti sürdürmede ısrarcı"
Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Diosdado Cabello da Twitter paylaşımında, olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirerek, "Seçimleri kazanamayan sağcılar, toplu alanlarda şiddeti sürdürmede ısrarcı." değerlendirmesinde bulundu. 

Öte yandan, kendilerine "T-shirt Giyen Askerler" adını veren grup, Twitter'da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi. Daha önce adı duyulmayan grup hakkında detaylı bilgiye ulaşılamadı. 

Venezuela'da geçen yıl eski polis memuru Oscar Perez, kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldırı düzenlemişti.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Faruk06 Ağustos 2018 09:09

    Sahte bir saldırı sonrasında muhalifleri iyice ezme operasyonu yapacak. Tanıdık geldi mi :)

  • şaka gibi05 Ağustos 2018 18:45

    varlık içinde yokluk yaşayan bir ülke oldu.. abd ile arasında soğuk savaş verken daha iyi ve halkı daha ferah içinde idi.. şimdi ise okadar maden , yar altı bolluğu olan ülkeyi gerip gerip, karıştıyıro.. orada okadar maden olmasa daha refah içinde yaşarlardı karışan olmazdu bunlara...

  • Nanana05 Ağustos 2018 17:46

    Neden hep abd yav o ulkede yasayipta madurodan memnun olmayan kesim yok mu ,ne yani maduro hicmi kotuluk yapmadi halkina , nasil basa geldi bi arastirin ondan sinra yazin , hemen abd abd , abd yi savunduvumdan degil , ama bizde de oyle hemen abd feto alismissiniz ayni cevaplara ,maduro nasil iktidarda kaliyor neler yapiyor cok mu iyi ,halki refah icindemi , halkina rahat.mi batiyor

  • ........05 Ağustos 2018 13:00

    Bu işin arkasında bence ABD var. Venezuella altınlarını Türkiye'de saklama kararı almıştı. ABD işine gelmeyenleri ortadan kaldırmadan ustadır. :D

  • KILIÇ05 Ağustos 2018 09:02

    ABD DEMİŞDİ YA VENEZULLAYA BİR ŞEYLER YAPILACAKDIR.

  • Yeni Türkiye05 Ağustos 2018 08:55

    keMAL keMAL bak MADURA yı bile deviremiyorlar o da koltuğu bırakmıyor sen niye bırakasın ki değil mi ?