BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaduro: ABD'nin Venezüela temsilcisiyle gizli görüşmeler yaptık----

Maduro: ABD'nin Venezüela temsilcisiyle gizli görüşmeler yaptık

Maduro: ABD'nin Venezüela temsilcisiyle gizli görüşmeler yaptık
15 Şubat 2019 - 11:05 www.finansgundem.com

Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, hükümetinin Trump yönetimi ile gizli görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Associated Press (AP) haber ajansına verdiği röportajda, ABD Başkanı Donald Trump'ın hükümetine yönelik düşmanca duruşunu sert bir şekilde eleştiren Maduro, New York'taki iki gizli toplantıda Venezüela Dışişleri Bakanı'nın Washington'un Venezüela Özel Temsilcisi Elliott Abrams'tan 'özel, halka açık ya da gizlice' ülkeyi ziyaret etmesini istediğini dile getirdi. Her iki toplantının birkaç saat sürdüğünü söyleyen Maduro, "Eğer görüşmek istiyorsa sadece ne zaman, nerede ve nasıl olacağını söylesin, orada olacağım" dedi. 

AP'ye konuşan ABD'li üst düzey bir idari yetkili, ABD'nin 'Maduro'yu da içeren eski Venezeülla yetkilileriyle çıkış planlarını görüşmeye istekli olduklarını' ifade etti.

ABD yönetimi, geçen ay Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu Venezüela'nın 'geçici devlet başkanı' olarak tanıdığını açıklamıştı. Karara başta Avrupa Birliği olmak üzere ABD'nin müttefiki çok sayıda ülke destek vermişti.

1990'lı yıllarda İran-Kontra skandalı sonrasında ABD Kongresi'ne yalan beyanda bulunmak suçuyla hüküm giyen Elliott Abrams, Latin Amerika'daki kontralara verdiği destekle biliniyor. Venezüella Özel Temsilciği görevine Abrams'ın getirilmesi, Trump yönetiminin Venezüela'ya dönük daha sert bir tavır alma kararlılığına işaret etti. 

Diğer yandan AP'ye konuşan iki üst düzey Venezüelalı yetkili, Abrams ile Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza arasındaki iki görüşmenin de ABD'nin talebi üzerine geldiğini söyledi.

26 Ocak'ta gerçekleşen ilk toplantıda Abrams'ın, Venezüela tarafını ülkeye asker konuşlandırmakla tehdit ettiği belirtiliyor.

Bunun yanı sıra AP'nin aktardığına göre, 11 Şubat'ta gerçekleştirilen ikinci toplantı, ABD'nin kamuoyuna dönük tehditkar açıklamalarına rağmen daha sakindi. Abrams'ın, ABD'nin Venezüela hükümetine dönük taleplerini yumuşatmak konusunda hiçbir işaret vermediği, yine de Venezüela heyetinin toplantıları bir tartışma fırsatının verilmesi açısından bir işaret olarak gördüğü aktarılıyor.

MADURO: TRUMP'IN VİRÜSLÜ ELİ VENEZÜELLA'YA ZARAR VERİYOR 

Maduro, röportajında ABD'nin ülkenin petrol endüstrisine yönelik yaptırımlarını da bir kez daha eleştirdi. Maduro, konuya ilişkin, "(ABD Başkanı) Donald Trump'ın virüslü eli Venezüella'ya zarar veriyor" yorumunu yaptı.

Söz konusu yaptırımlar, Venezüela'nın en büyük petrol alıcısı olan ABD'nin ülkeden tüm petrol alımlarını etkili bir şekilde yasaklıyor. Maduro, devlet petrol şirketi PDVSA başkanının bu hafta yeni petrol satışları konusunda müzakerelerde bulunduğunu, şirketin Hindistan başta olmak üzere Asya pazarlarını hedefleyerek ani düşüşü telafi edeceğini dile getirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)