BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaden şirketi vatandaşla alay mı ediyor?----

Maden şirketi vatandaşla alay mı ediyor?

Maden şirketi vatandaşla alay mı ediyor?
02 Eylül 2023 - 15:01 www.finansgundem.com

Maden ocaklarına karşı mücadele eden ve 'ölüyoruz' diyen Sökeli vatandaşlara bir maden şirketinden alay eder gibi bağış: Morglu cenaze yıkama aracı


Zeytin, fıstık çamı üretimi ve hayvancılık yapılan Söke'nin kırsal Çavdar Mahallesi’nde, fıkraları aratmayan bir olay yaşandı.

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre, mahalleyi saran, günün 24 saati toz altında bırakan biri kömür, 6 maden ocağının şikayetçi olan, “Doğa harikası dağlarımız, 8 bin yıllık kaya resimlerimiz, doğamız tahrip ediliyor. Hayvancılığımız öldü, zeytinciliğimiz, fıstığımız öldü. Toz nedeniyle döllenme olmadığı için tabiat kendini yenileyemiyor. Perişan olduk. Hastalıklar arttı, ölüm sırası bize geldi” diye haykıran, sesini duyurmak için kamuoyu oluşturmaya çalışan mahalle sakinlerine, bir madencilik şirketi şaka gibi bir karşılık verdi.

‘Morglu cenaze yıkama aracı’

Mahalle sakinlerinin tepkilerini dikkate almayan madencilik şirketlerinden Eysim Madencilik, Çavdar Mahallesi'ne ‘morglu cenaze yıkama aracı’ bağışladı.

Caminin bahçesine konulan ve üzerinde ‘Eysim Madencilik Hayratıdır’ yazılı araca mahalleliler “Biz ‘Ölüyoruz’ derken, dirimize sahip çıkan önlemler alın diyorduk. Onlar ise madem ölüyorsunuz, alın size morglu cenaze yıkama aracı diyorlar. Bizimle alay ediyorlar” tepkisini gösterdi.

Yer altı maden iş yerlerine verilen destek 30 milyonu aştı

 

Madencilik devinin kârında büyük düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)