BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'un seçildiği dönem yapılan seçim kampanyaları soruşturulacak----

Macron'un seçildiği dönem yapılan seçim kampanyaları soruşturulacak

Macron'un seçildiği dönem yapılan seçim kampanyaları soruşturulacak
25 Kasım 2022 - 00:03 www.finansgundem.com

Fransa'da savcılığın, Macron'un galip çıktığı seçim döneminde 'usulsuzlük' yapıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatttığı duyuruldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçildiği döneme ait seçim kampanyalarının finansmanında 'usulsüzlük' olduğu iddiası üzerine savcılık, Elysee Sarayı ve hükümete danışmanlık yapan McKinsey şirketinin bu kampanyalardaki rolüne ilişkin soruşturma başlattı.

Fransa Ulusal Mali Savcılık Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, savcılığın başlatıığı soruşturma kapsamında, Macron'un seçildiği 2017 ve 2022 yıllarında danışmanlık yapan şirketlerin seçim çalışmalarına hangi koşullarda müdahale ettiği soruşturulacak.

Fransız basınında yer alan haberlere göre,şirkete bazı konularda iltimas gösterildiğine ilişkin ayrıca bir soruşturma daha açan savcılık, açılan soruşturmalarla Macron ile McKinsey arasındaki bağı ve şirkete danışmanlık sözleşmeleri üzerinden nasıl finansman sağlandığını araştıracak.

Fransa Ulusal Mali Savcılık Ofisi (PNF) 6 Nisan'da, Elysee Sarayı ve hükümet için danışmanlık görevleri yürüten ABD merkezli McKinsey şirketi hakkında vergi kaçırma ön soruşturması açtığını duyurmuştu.

Daha sonra savcılık kararıyla şirketin Paris'teki merkezinde arama yapılmıştı.

Macron, McKinsey'in masumiyetini savunmuştu

Fransa Senatosunca oluşturulan komite, 17 Mart'ta kamuoyuyla paylaştığı raporda, McKinsey'in son 10 yıldır kurum vergilerini ödemediğini bildirmişti.

Raporda, 2018-2021'de şirket ile yapılan sözleşmelerin bedelinin iki katından fazla artarak 1 milyar avronun üzerine çıktığı kaydedilmişti.

Cumhurbaşkanı Macron, Senato'nun McKinsey'e yönelttiği yolsuzluk suçlamalarının doğru olmadığını savunmuştu.

Macron: Topluca yeni bir düzene geçtik

 

McKinsey’nin şirket merkezine baskın!

 

McKinsey hakkında yolsuzluk soruşturması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)