BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'dan Türkiye'ye destek mesajı----

Macron'dan Türkiye'ye destek mesajı

Macron'dan Türkiye'ye destek mesajı
10 Şubat 2023 - 11:48 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brüksel'deki olağanüstü Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesi sonrası basına açıklamalarda bulundu.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin Macron, "Burada Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatısını vuran korkunç depreme ve mağdurlarına ilişkin dayanışma ve desteğimizi belirtmek istiyorum." dedi.

Macron, depremin yaşandığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak Fransa adına taziyelerini ilettiğini anımsatarak, Fransa dahil birçok Avrupa Birliği (AB) ülkesinin sivil koruma ekibi gönderdiğini vurguladı.

Ülkesinden gelen 140 kişilik ekibin Türkiye'de kurtarma çalışmalarına katıldığını aktaran Macron, ihtiyaç ve öncelik durumuna göre dayanışmanın ifadesi olarak yardımları artırmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Zirvede, Avrupa endüstrisinin ABD ürünlerine karşı rekabet gücünün artırılması ve göçmen meselesi odaklı konuştuklarını söyleyen Macron, gazetecilerin sorusu üzerine Ukrayna'ya savaş uçağı gönderilmesi ihtimalinin masada durduğunu belirtti.

Macron, bu seçeneğin gelecek haftalarda gerçekleşmeyeceğinin kesin olduğunu ifade ederek, buna karar verilse dahi Ukraynalı pilotların eğitim alma süreci dahil bu seçeneğin sürece ihtiyaç duyduğuna dikkati çekti.

Ülkesinde ocaktan bu yana süren tartışmalı emeklilik reformu karşıtı kitlesel grev ve gösterilere değinen Macron, Parlamento ve Senatonun işlemesi ve protestoların ülkeyi blokaj durumuna sokmaması çağrısı yaptı.

Ailesine ulaşılamayan çocuklar için çağrı merkezi kuruldu

 

Bakan Kurum: Hasarlar e-devlet üzerinden öğrenilebilecek

 

Numaralı deprem mezarlığı oluşturuldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)