BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron'dan Türkiye ve Rusya ile diyalog çağrısı----

Macron'dan Türkiye ve Rusya ile diyalog çağrısı

Macron'dan Türkiye ve Rusya ile diyalog çağrısı
31 Ekim 2017 - 23:32 www.finansgundem.com

Macron, Rusya ve Türkiye'nin Avrupa'ya sırt dönerek bir gelecek kuramayacağını, iki ülkenin geleceğinin Avrupa ile bağlantılı olduğunu belirtti. Macron, "Herkesle konuşmalıyız" diyerek, Rusya ve Türkiye ile diyalog çağrısı yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya ve Türkiye ile diyalog çağrısı yaptı. Avrupa Konseyi ziyareti çerçevesinde Strasbourg’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) konuşan Macron, Moskova ve Ankara’yla diyaloğun önemine dikkat çekti.

DW Türkçe'nin haberine göre; Macron, Avrupa’nın Rusya ile mevcut sorunlara rağmen yoğun bir diyalog yürütmesi gerektiğini ve bunun kapıları kapatmaktan daha doğru olacağını belirtti. Fransız lider, aynı rotanın Türkiye ile ilişkilerde de izlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

“BAŞKALARINA DERS VERME GİRİŞİMLERİNDEN KAÇINILMALI”

Rus TASS haber ajansının aktardığına göre, Avrupa ülkelerinin kendi değerlerini korumasının önemine değinen ve bu değerlerin evrensel olduğunu kaydeden Macron, “ancak başkalarına ders verme girişimlerinden kaçınılması gerektiğini” belirtti.

Avrupa Konseyi üyesi Rusya ve Türkiye, aynı zamanda haklarında açılan davalarla AİHM gündemini en çok meşgul eden ülkeler. Rusya, Kırım’ın ilhakının ardından Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi Rus vekilin oy hakkının geri alınmasını protesto için 2017 yılında üyelik aidatında kesinti yapmıştı.

MACRON’DAN RUSYA’YA ZİYARET

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un RIA haber ajansında yer verilen açıklamasına göre, Fransa Cumhurbaşkanı Rusya ziyareti için kendisine yapılan daveti kabul etti. Haberde Macron’un önümüzdeki yıl St.Petersburg’da düzenlenecek Uluslararası Ekonomi Forumu yıllık toplantısına katılabileceği belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)