BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacron, 'işsizim' diyen gence fırça attı----

Macron, 'işsizim' diyen gence fırça attı

Macron, 'işsizim' diyen gence fırça attı
17 Eylül 2018 - 07:34 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iş bulamamaktan şikayet eden bir gence, 'Yolun karşısına geçsem size iş bulurum, motivasyonunuz varsa bulursunuz' dedi.

Fransa'da “Ulusal Miras günü”nde halkın ziyaretine açılan tarihi yapılardan Elysee Cumhurbaşkanlık Sarayı, ziyaretçi akınına uğradı. Kapıda saatlerce bekleyen ziyaretçilerden bazıları ile görüşen Fransız Cumhurbaşkanı, genç bir vatandaşın iş bulamamaktan yakınmasının üzerine kameralar önünde gence tepki gösterdi.

'YOLUN KARŞISINA GEÇSEM SİZE İŞ BULURUM'

Macron, bahçıvan olduğunu ve her alanda iş arayıp yine de bulamadığını dile getiren gence, “Yolun karşısına geçsem size iş bulurum. Motivasyonunuz varsa otellerde, kafelerde ve inşaatta işçi alımı yapılıyor. Gittiğiniz iki yerin en az birinde eminim ki alım yapıyor” dedi.

Sürekli başvurular yapıp geri dönüş almadığını dile getiren gencin Cumhurbaşkanı ile görüşme videosu Fransızlardan tepki gördü. Şikayetçi genç ile aynı kaderi paylaşan milyonlarca Fransız, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanının cevabından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Bununla birlikte olay üzerine sosyal medya üzerinden insani yardım kampanyaları başlatıldı. Dünyaca ünlü sosyal medya fenomeni Jerome Jarre ise hesabı üzerinden işsiz gence kendi uzmanlık alanında bir iş bulunması için çağrıda bulundu. (Hürriyet)

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HPercans17 Eylül 2018 13:06

    Çocuklarımıza dünyanın gerçeklerini okurken göstermeliyiz. Bu anlatmakla da olmuyor. Gidecek bir yerde işe girecek çalışacak okurken.Belki anlar.

  • ::)17 Eylül 2018 11:09

    benım bir arkadaş iş için fransadadı.. almanyaya otobüzle gidip iş arıyordu, italya, yanı oralarda ulkeleri gezebiliyon, aynı lehirler arası gezer gibi.. hatta iş bulunca alman göçmeden almanaca öğrenıyor 2 yılda iş arkadaşı, fransız arakdaşdan fransızca yaa dil eğitimine parada vermedi ingilizce gelişti yanına 2 dil öğreni. hemde para kazandı. bizdeki şanlırfadan istanbula iş arayan kişi gibi düşün olayı.

  • hamurun bayatı :)17 Eylül 2018 14:32

    ne içtin sen acaba?bize de versene içtiğinden yoksa bu kafaya erişmek çok zor :)

  • doğru17 Eylül 2018 10:32

    maalesef bizdede gençlerin büyük bir bölümü çalışmıyor...