BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacaristan'dan Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerine destek----

Macaristan'dan Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerine destek

Macaristan'dan Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerine destek
01 Mart 2023 - 22:31 www.finansgundem.com

Macaristan, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından değişen siyasi dengeler sonucu NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan Finlandiya ve İsveç'in katılımına onay vermeye karar verdi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın iktidardaki Fidesz partisinin parlamento grubunun Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya kabulünün onaylanmasını destekleyeceği bildirildi.

Parlamentonun üçte iki çoğunluğuna sahip Fidesz partisi İskandinav ülkelerinin NATO'ya girişini onaylama sürecini başlatırken, Macaristan Cumhurbaşkanı ve bir hükümet yetkilisi de ittifakın genişlemesinin hızla onaylanması çağrısında bulundu.

Bu gelişmeyle, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini onaylamayan geriye kalan tek ülke Türkiye oldu.

ORBAN'DAN ELEŞTİRİLER

Macar parlamentosuna iki ülkenin NATO’ya kabulü yolunda bir karar almasını önereceğini söyleyen Orban "İsveç ve Finlandiya, Macaristan’ın onların kararına saygı duymasını ve NATO üyeliklerini onaylamasını istiyorlarsa, bu iki ülkenin de Macaristan’a karşı gerçek olmayan iddialar ortaya atmaktan vazgeçmeleri gerekiyor" dedi.

Orban konuşmasının devamında bu iki ülkeyi Macaristan’da hukuk devleti uygulamalarının eksik olduğu hakkında yalan haberler yaymakla da suçladı.

Macaristan başbakanı aynı konuşmasında Türkiye konusuna da girdi ve "İsveç’in Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren terör örgütlerini desteklediği" saptamasını yaparak "Türkiye bizim müttefikimiz ve Türkiye’nin sesini de duymak zorundayız" dedi.

Macaristan, İsveç ve Finlandiya'ya heyet yollayacak

 

Finlandiya parlamentosundan NATO tasarısına onay

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)