BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacaristan'da kısıtlamalar kalkıyor----

Macaristan'da kısıtlamalar kalkıyor

Macaristan'da kısıtlamalar kalkıyor
21 Mayıs 2021 - 14:55 www.finansgundem.com

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Kovid-19'un üçüncü dalgasının üstesinden geldiklerini ve maske takma yasağı da dahil olmak üzere, birçok tedbirin kaldırılacağını söyledi.

Başbakan Orban, Macaristan devlet radyosu Kossuth Radio'daki haftalık konuşmasında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde Kovid-19 aşı kampanyasının devam ettiğini ve bugüne kadar 4.8 milyon kişiye aşı uygulandığını belirten Orban, bu rakamın hafta sonu itibarıyla 5 milyonu aşacağını kaydetti.

"Bu, salgının üçüncü dalgasını yendiğimiz anlamına gelir" diyen Orban, sokağa çıkma yasağı, açık alanlarda maske takma zorunluluğu ve iş yerlerinin zorunlu kapatılma saatleri gibi tedbirlerin bu hafta sonundan itibaren kaldırılacağını ifade etti.

Orban, kapalı alanlardaki etkinliklere aşı olan vatandaşların katılabileceğini, açık alanda ise 500 kişiye kadar etkinlikler düzenlenebileceğini söyledi.

Budapeşte'de Kovid-19 vakalarının mart ayında düşmesinin ardından, oteller, restoranlar, tiyatrolar, sinema ve spor salonları dahil olmak üzere hizmet endüstrisinin birçok sektörünü açılmıştı.

Çin ve Rusya ile aşı anlaşması yapan ilk AB ülkesi

Rusya ve Çin ile aşı anlaşması yapan ilk AB ülkesi olan Macaristan'da Sputnik V ve Sinopharm'ın yanı sıra Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Janssen aşıları uygulanıyor.

9.7 milyon nüfusa sahip Macaristan'da 20 Mayıs itibarıyla 4.8 milyon kişiye birinci doz, 2.8 milyon kişiye ise ikinci doz aşı uygulandı. Kovid-19 salgınına karşı aşılamada Avrupa Birliğinde (AB) nüfusa oranla ikinci sırada (yüzde 49) yer alan Macaristan'da 16-18 yaş aralığının aşılanması devam ediyor.

Ülke ekonomisi, uzun süreli kısıtlamalar nedeniyle 2020'de yüzde 5 küçülmüştü ancak hükümet 2021'de yüzde 4.3'lük bir büyüme öngörüyor.

Avusturya’da 7 ay sonra restoranlar açıldı

 

New York bu kez normal hayat için uyandı

 

Kademeli normalleşmenin ilk gününde Silivri'de yoğunluk yaşandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)