BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacaristan'da işverenden aşı zorunluluğu ----

Macaristan'da işverenden aşı zorunluluğu

Macaristan'da işverenden aşı zorunluluğu
28 Ekim 2021 - 15:21 www.finansgundem.com

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas düzenlediği haftalık basın toplantısında ülkede işverenlerin çalışanlarına korona virüs aşısı olma zorunluluğu getirebileceğini ifade etti.

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, düzenlediği haftalık basın toplantısında, hükümetin KOVID-19 ile mücadele kapsamında aldığı kararı açıkladı.

İşverenlerin, çalışanlarına KOVID-19 aşısı olma zorunluluğu getirebileceğini söyleyen Gulyas, "Hükümetin aldığı karar kapsamında, eğer çalışanların güvenliği söz konusuysa işverenler, çalışma şartı olarak KOVID-19 aşısı olma zorunluluğu getirebilir" dedi.

Gulyas, işveren olarak devletin de söz konusu kararı uygulayacağını ancak belediyelerde, belediye başkanlarının karar vereceğini ifade etti.

Toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu

Ülkede son dönemde artan vaka sayıları nedeniyle çeşitli önlemlerin de hayata geçirileceğine de değinen Gulyas, bu kapsamda 1 Kasım'dan itibaren toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğunun uygulanacağını ve sağlık kurumlarında ziyaret yasağı getirileceğini açıkladı.

Macaristan Sağlık Bakanlığının paylaştığı verilere göre, son 24 saatte 4 bin 39 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 859 bin 378'e, hayatını kaybedenlerin sayısı 45 artışla 30 bin 692'ye çıktı.

9,7 milyon nüfusa sahip Macaristan'da, 5 milyon 947 bin kişiye 1. doz, 5 milyon 728 bin kişiye 2. doz, 1 milyon 164 bin kişiye ise 3. doz KOVID-19 aşısı uygulandı.

Antidepresan ilacı korona virüsün şiddetini azaltıyor

 

Çin 3-11 yaş aralığındaki çocukları Korona virüse karşı aşılamaya başlıyor!

 

Korona virüs vakalarının yüzde 35'ini çocuklar ve gençler oluşturuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)