BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMacaristan da faizi düşürdü----

Macaristan da faizi düşürdü

Macaristan da faizi düşürdü
24 Nisan 2013 - 08:23 www.finansgundem.com

Macaristan Merkez Bankası, bugün yapılan toplantının ardından faizleri yüzde 4,74'e düşürdü

Macaristan Merkez Bankası Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantının ardından uzmanların beklentilerine uygun bir karar alarak, faizleri yüzde 4,75'e indirdi. Analistler faizlerdeki bu düşüşü tarihi düşüş olarak niteleyerek, "Beklenen bir adımdı. Asıl tartışma konusu, düşüşün yüzde kaç olacağıydı" yorumunda bulundular.
Faizlerin yaza kadar yüzde 4 seviyesine inebileceğini ifade eden analistler, bu düşüşün uzun vadede duraklama olmadan sürmesinin söz konusu olabileceğini öne sürüyor.
Macaristan ekonomisinde mart ayında pozitif bir dalga oluşarak, enflasyonu yüzde 2,2'ye kadar düşmesine yol açmıştı.
Macaristan ekonomisi konusunda ikiye ayrılmış durumda olan analistlerden bir kısmı, şartların elverişli olması ve euro karşısında Macar para birimi Forint'in değer kazanmaya başlaması ile son dokuz ayda faizlerde indirime gidilerek iyi bir sıçramanın olma ihtimalini savunuyor.
Çok sayıda analist de uzun vadede kararlı olmayan ekonomik politikalardan ve dış etkenlerden çabuk etkilenmesinden dolayı ekonominin kırılgan olduğunu düşünüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)