BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaaşlar cep telefonundan ödensin önerisi----

Maaşlar cep telefonundan ödensin önerisi

Maaşlar cep telefonundan ödensin önerisi
09 Nisan 2019 - 07:08 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, maaşların cep telefonuna yatırılması fikrini desteklediğini açıkladı

Rusya’da maaş ödemleriyle ilgili yeni bir uygulama gündemde. Merkez Bankası, maaşların cep telefonuna yatırılması fikrini desteklediğini açıkladı. RBK’nın haberine göre, Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, gerçek kişilere maaş ödemesinde hızlı ödeme sistemlerinin kullanılması imkanları üzerinde çalışıldığını duyurdu.

Rusya Bankalar Birliği toplantısında konuşan Merekz Bankası yetkilisi, “Gerçek kişilerin, maaşlarının arzu ettikleri hesaplara yatırılması tamamen doğru ve adil” dedi. Bunun ayrıca "kara para aklama" önlemi olarak da işe yarayacağı tahmin ediliyor.

Uygulama yürürlüğe girerse, çalışanlar, maaşlarını istedikleri bankadaki hesaplarına telefon numarası üzerinden alabilecek.

Rusya Çalışma Kanunu, çalışanların, işverenlerin maaş ödemesi için belirlediği bankaların dışında bir banka seçme hakkı tanıyor. (turkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)