BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaaş geçiş promosyonu davasında karar----

Maaş geçiş promosyonu davasında karar

Maaş geçiş promosyonu davasında karar
23 Şubat 2021 - 12:48 www.finansgundem.com

İzmir'de bir güvenlik şirketi, çalışanlarının maaş geçiş promosyonu için 125 bin lira üzerinden anlaştığı bir bankayla yaptığı sözleşmenin bitmesine az bir süre kala mahkemelik oldu.

İzmir'de faaliyet gösteren bir güvenlik şirketi, 2012 yılında bir bankayla maaş geçiş promosyonu sözleşmesi yaptı. 700'ün üzerinde personel çalıştırma zorunluluğu bulunan güvenlik şirketi ile banka arasında 125 bin liralık anlaşma yapıldı. Bir süre sonra güvenlik şirketinin personel sayısı 700'ün altına düştü ancak banka maaş ödemelerine devam etti. 40 ay boyunca yapılan anlaşmaya itiraz etmeyen banka, sözleşmenin bitmesine 1 ay kala güvenlik şirketine dava açarak, 125 bin liralık promosyonun iadesini istedi.

Karar Yargıtay tarafından onandı

İstanbul 12'nci Asliye Ticaret Mahkemesi ise, 'davacı bankanın anlaşmaya göre 700 personelin altına düşen güvenlik şirketine karşı anlaşmanın feshine sessiz kalarak kazanç sağlamaya devam etmesi ve anlaşmanın bitmesine 1 ay kala fesih için mahkemeye başvurmasından ötürü güven kurumu olmasına rağmen dürüstlük ilesine aykırı davrandığını' bildirerek, davayı reddetti. İstinaf mahkemesince de yerinde bulunan karar, Yargıtay tarafından onandı.

Mahkemeden emsal karar!

 

Özel okul ücretlerine ilişkin emsal karar

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)