BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLüks rezidans projesinde okul şartı unutuldu----

Lüks rezidans projesinde okul şartı unutuldu

Lüks rezidans projesinde okul şartı unutuldu
26 Ekim 2020 - 07:56 www.finansgundem.com

İstanbul Ataköy’deki Carya Turizm’e ait arazide Özyazıcı İnşaat’ın müteahhitliğini yaptığı lüks rezidans projesinde okul krizi çıktı

2015'te konut projesi için 342 metrekarelik hazine arazisinin, Carya Turizm'e devredilmesi karşılığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Defterdarlık ile protokol imzalandı.

Hazine arazisinin şirkete devri karşılığında Carya Turizm de projenin bitişiğindeki 4 bin metrekarelik araziyi, hazineye devredecek üzerine de 6 derslikli 120 öğrenci kapasiteli zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklar okulu ve 120 yatak kapasiteli yurt yapacaktı. İnşaat 15 ayda bitirilecekti. Ancak protokol yerine getirilmedi.

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Devlet, hazine arazisini şirkete devretti ancak şirket vaad ettiği okulu yapmadı. Üstelik okul yapılması gereken arazi, rezidans projesinin şantiyesi olarak kullanıldı. Bu yüzden kesilen 2.3 milyonluk ceza da bir kalemde silindi. Para kazanma hırsı insanları ne hale getiriyor” dedi. (Sözcü / Özlem Güvemli)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)