BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLübnan'da bankalar ateşe verildi----

Lübnan'da bankalar ateşe verildi

Lübnan'da bankalar ateşe verildi
29 Nisan 2020 - 09:23 www.finansgundem.com

Lübnan'da artan ekonomik sıkıntılara karşı Trablus şehrinde başlayan, diğer kentlere yayılan ve iki gündür devam eden protestolar şiddetlenirken gösterilerde bankalar ateşe verildi.

Ekim'den beri derin bir finansal krizin içinde olan Lübnan para biriminin sert değer kaybetmesi, artan enflasyon ve yüksek işsizlik nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşıyor.

Korona virüsle mücadele etmek için durdurulan faaliyetler ekonomide yaşanan sıkıntıları kötüleştiriyor.
Sağlık ve güvenlik kaynaklarına göre Pazartesi gecesi yaşanan ayaklanmaya katılan 20'li yaşlarındaki göstericilerden biri hayatını kaybetti. Henüz göstericinin ölümünden kimin sorumlu olduğu kesin olarak bilinmiyor.

Trablus'ta dün bankaları ateşe veren göstericilere karşı ordu plastik mermi ve gözyaşartıcı gaz kullandı. Göstericiler dün Trablus'ta ana meydanda toplandı, ara sokaklardaki göstericiler ise güvenlik güçlerine taş fırlattı.

Başbakan Hassan Diab Lübnanlılara şiddetten kaçınmaları çağrısında bulundu ve "arka plandaki kötü niyetli" eylemler "istikarı sarsıyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)