BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLübnan’da adalet iflas etti!----

Lübnan’da adalet iflas etti!

Lübnan’da adalet iflas etti!
03 Haziran 2021 - 15:48 www.finansgundem.com

Lübnan Özel Mahkemesi, finansman yetersizliği nedeniyle Hariri davasındaki yeni duruşmayı iptal etti

Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Lübnan Mahkemesi, fon eksikliği nedeniyle mahkemenin Temmuz ayından sonra kapatılacağı açıkladıktan bir gün sonra 2005 yılında Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri’ye düzenlenen suikasttan hüküm giyen sanığın yeni davasını iptal etti.

Mahkeme, geçtiğimiz yıl Hizbullah üyesi Selim Ayyaş’ı 2004- 2005 yılları arasında Hariri ve diğer 21 kişiye suikast düzenlemekten suçlu bulmuştu.

Merkezi Hollanda’da bulunan Lübnan Özel Mahkemesi, Ayyaş’ın 16 Haziran’da görülecek olan başka saldırılar düzenlemekle suçlandığı ikinci davanın kaynak yetersizliği nedeniyle iptal edildiğini söyledi.
Mahkeme tarafından dün yapılan açıklamada, fon kıtlığı devam ettiği takdirde Hariri davasının düşeceği ve mahkemenin Temmuz ayından sonra kapatılacağı ifade edildi.

Reuters’a göre, mahkemenin yüzde 51 oranında bağışçı ülkelerin gönüllü katkılarından, yüzde 49’unun ise Lübnan hükümeti tarafından finanse edilen kaynakları tükendi.

Başbakan Diyab: Lübnan tam bir çöküşün eşiğinde

 

Lübnan halkına bir kötü haber daha

 

Lübnan’a Titanik benzetmesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)