BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLübnan’a Titanik benzetmesi----

Lübnan’a Titanik benzetmesi

Lübnan’a Titanik benzetmesi
29 Mart 2021 - 14:28 www.finansgundem.com

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, eğer yeni bir hükümet kurulamazsa Lübnan’ın Titanik gibi batacağını söyledi.

Berri, bugün meclisin açılış oturumunda yaptığı konuşmada, “Eğer hükümet kurulamazsa bütün ülke tehlikede. İstisnasız hepimiz Titanik gemisi gibi batacağız” dedi.

Lübnan’da 1975 ile 1990 yılları arasındaki iç savaştan bu yana yaşanan en ciddi mali kriz, ülkenin istikrarına büyük tehdit oluşturuyor. Ülkede yeni bir hükümet kurulmadan dış yardım almak için gereken reformlar da uygulanamıyor. Bugün meclisin açılış oturumunda konuşan Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, “Eğer hükümet kurulamazsa bütün ülke tehlikede. İstisnasız hepimiz Titanik gemisi gibi batacağız” dedi.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad Hariri ile Cumhurbaşkanı Mişel Avn arasında yeni bir hükümet kurulması konusundaki anlaşmazlık aylardır sürüyor.

Bu arada Meclis, Enerji Bakanı’nın bu ayın sonunda elektrik üretimi için gerekli nakidin bittiği yönünde uyarıda bulunmasının ardından, elektrik üretimine yönelik yakıt ithalatına tahsis edilecek 200 milyon dolarlık krediyi onayladı.

Lübnan’ın dört ana elektrik üreticisinden biri olan Zahrani elektrik santrali, yakıt yetersizliği nedeniyle kapatılmak zorunda kalmıştı.

IMF: Lübnan'da reformların uygulanması için hükümeti bekliyoruz

 

Lübnan'da bir poşet ekmek 3 bin lira

 

Lübnan’da ekonomik kriz derinleşiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)