BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinLouvre'da grev var----

Louvre'da grev var

Louvre'da grev var
12 Nisan 2013 - 14:41 www.finansgundem.com

Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi çalışanları yankesicileri protesto etmek için greve gitti

Louvre yönetiminin aldığı “16 yaşından küçüklerin müzeye bedava girme hakkı” kararının ardından, müzeyi yankesiciler bastı. Hürriyet gazetesinden Arzu Çakır Morin Çoğunluğu Doğu Avrupa ülkelerine mensup 18 yaşından küçük gençler, bazen yetişkinler eşliğinde müzeye girerek ziyaretçilerin eşyasını çalıyor. Yetkililer bu gençlerin polis tarafından hırsızlıktan yakalansa da serbest kalır kalmaz geri geldiğini anlatıyor. Paha biçilmez binlerce eserin bulunduğu, dünyanın en büyük müzesi Louvre’un çalışanları, yankesicilere isyan ederek bir günlük greve gitti. Müze önceki gün ziyaretçilere kapatılırken, yönetim polis gücünü arttırma sözü verince çalışanlar dün işbaşı yaptı.
BOĞAZ KESME HAREKETİ
Louvre Sendika Temsilcisi Elise Muller konuyla ilgili şunları söyledi: “Yankesicilerin çoğu 12-17 yaşında. Ama etraflarında onları organize eden bir yetişkin de var zaman zaman. Gençlere çete baskı yapıyor, gençler de giderek daha şiddetli oluyor. Onları durdurursak, elleriyle boğazımızı kesecekleri hareketi yapıyorlar. Durdurmak istediğimizde bizimle çatışıyorlar. Tehdit ediyorlar. Artık dayanılacak gibi değil.” Müzeye gelen ziyaretçilerin çanta ve cüzdanlarının çalınması üzerine, Çin Hükümeti de Fransa’yı vatandaşlarının uğradıkları hırsızlık olayları karşısında gerekli önlemi almamakla suçlamıştı. Louvre Müzesi, 2012 yılında 8.9 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)