BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLos Angeles plajları kapandı!----

Los Angeles plajları kapandı!

Los Angeles plajları kapandı!
15 Temmuz 2021 - 11:56 www.finansgundem.com

California’daki Santa Monica Körfezi'ne 17 milyon galon arıtılmamış kanalizasyon boşaltıldı. Plajlar kapatılırken yetkililerin halkı zamanında uyarmaması eleştirilere yol açtı.

ABD'nin California eyaletindeki Santa Monica Körfezi'ne bırakılan kanalizasyona tepkiler sürüyor. Olay Los Angeles'ın Playa del Rey bölgesinde bulunan Hyperion Su Arıtma Tesisi'nde medyadan gelen teknik sorunlarla başladı. Çöplerin yanı sıra inşaat atıkları ve gres de dahil olmak üzere olağandışı miktarda enkaz kanalizasyon hatlarından tesise girdi. Ancak tesis bu atıkları işlemek için yetersiz kaldı.

Yetkililer, "Tüm tesisin kapanmasını önlemek, sistemi hafifletmek için arıtılmamış kanalizasyonun bir kısmını boşaltmak zorunda kaldık" açıklaması yaptı. Denize yapılan boşaltmadan saatler sonra halk uyarıldı. Ham kanalizasyon serbest bırakılmaya başlandı ve şehir yönetimi akşam saatlerinde durumdan haberdar edildi. Los Angeles İlçe Halk Sağlığı Departmanı yaklaşık iki buçuk saat sonra olay yerine geldi.

Halk Sağlığı Departmanı, olaydan bir gün sonra sosyal medyadan Los Angeles'taki El Segundo ve Dockweiler Plajları'nın bu kanalizasyon deşarjı nedeniyle kapatıldığını belirten bir uyarı yayınladı. Yetkililer, sahil sakinlerine sudan uzak durmalarını tavsiye etti. Ancak ham kanalizasyon deşarjı ile kamuoyu bilgilendirmesi arasındaki gecikme eleştirilere neden oldu.

İlçe amiri Janice Hahn, "Hyperion Fabrikası okyanusumuza 17 milyon galon kanalizasyon salmakla kalmadı, halkı saatlerce bilgilendirmedi" dedi.

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, olaydan habersiz plajlara giden halkın sağlığının tehlikeye atılmasına tepkiler büyüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)