BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLondralı bankacılar Frankfurt’a mı taşınıyor----

Londralı bankacılar Frankfurt’a mı taşınıyor

Londralı bankacılar Frankfurt’a mı taşınıyor
31 Ocak 2017 - 11:01 www.finansgundem.com

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması ile birlikte Londralı bankacıların Almanya'ya taşınabileceği konuşuluyor

Almanya Federal Finansal Denetleme Otoritesi (BaFin), Birleşik Krallık’ın, AB’den ayrılmasıyla (Brexit) ilgili özel sorunları görüşmek üzere, yabancı bankaların yaklaşık 50 temsilcisiyle Frankfurt’ta bir araya geldi.

BAFIN’den yapılan açıklamada, atölye çalışmasından önceki haftalarda birçok kurumun, Almanya’da bankacılık alanındaki düzenleyici ve denetleyici meseleleri öğrenmek için BaFin ile temasa geçtiği ve Brexit’in bankalar için yasal çerçevede köklü bir değişikliğe neden olacağı ifade edildi. Açıklamada, yabancı bankalardan yaklaşık 50 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmada, risk yönetimi, Alman Menkul Kıymet Ticareti Yasası kapsamındaki uygunluk gereksinimleri, iç modeller için gerekenler, büyük riskleri düzenleyen kurallar, iyileşme planlamasına ilişkin hükümler ve yetkilendirme prosedürünün çeşitli yönleri üzerine odaklanıldığı kaydedildi.

KUTLANACAK BİR ŞEY YOK

BaFin Bankacılık Denetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Peter Lutz, “Brexit’i kutlamak için bir neden görmüyoruz. Fakat şimdi, pragmatik bir yaklaşımda bulunmalı ve kurumlara stratejik kararları için gerekli denetleyici açıklığı sağlamalıyız” dedi. Lutz, BaFin’in işlerini Almanya’ya taşımak isteyen kurumlara faaliyetleri için güvenilir bir temel oluşturmanın yanında Alman finans sektörü için oluşacak herhangi bir riskten de kaçındığına dikkati çekti. Bu çerçevede, BaFin’in entegre Alman finans denetleyicisi olarak özel bir rolü olduğunu ve finansal piyasanın bütününü izlediğini belirten Lutz, “BaFin, gelecekte bir irtibat noktası olarak devam etmekten memnuniyet duyuyor” diye konuştu.

AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI

Frankfurt, Brexit sonrası Londra’dan ayrılmayı planlayan bankalar için en önemli alternatiflerden biri olarak görülüyor. Almanya’nın ekonomik gücü ve Frankfurt’un Avrupa Merkez Bankası’na ev sahipliği yapması Frankfurt’u cazip hale getiriyor. Ancak kentin, konut azlığı ve gece hayatı gibi bazı dezavantajlara da sahip olduğu belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)