BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLondra’da otobüslere ücretsiz binilecek----

Londra’da otobüslere ücretsiz binilecek

Londra’da otobüslere ücretsiz binilecek
18 Nisan 2020 - 16:00 www.finansgundem.com

Londra'da 20 otobüs şoförünün korona virüs sebebiyle hayatını kaybetmesinin ardından şoförlere yakınlaşmayı azaltmak için otobüsler ücretsiz hale getirildi. Böylece ulaşım kartını basmak için yolcular şoför koltuğuna yaklaşmamış olacak.

İngiltere'nin başkenti Londra'da korona virüs ile mücadele kapsamında yeni önlemler alındı. Şehirde 20 otobüs şoförü, mesaileri sırasında virüs kapıp hayatını kaybetmesinin üzerine Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, şoförleri koruma amacıyla pazartesi gününden itibaren otobüs yolcularından ücret alınmayacağını açıkladı. Türkiye'de olduğu gibi İngiltere’de de otobüse ön kapıdan biniyor ve ödemeler burada yapılıyor. Bu sırada yolcular ile şoförler birbirlerine fazlasıyla yaklaşıyor.

ORTA KAPIDAN BİNİLECEK

Business Insider’da yer alan habere göre; Otobüslerin ücretsiz olmasıyla birlikte artık yolcular araçlara binmek için orta kapıları kullanacak. Bu sayede şoförler için de sosyal mesafe kuralı uygulanabilecek. Belediye Başkanı Khan yaptığı açıklamada, “Toplu taşıma birimlerimizde şimdiye kadar 20'si şoför olmak üzere 26 çalışanımız korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bu ölümler beni derinden yaraladı. Umarım yeni önlemlerimiz sayesinde ölümlerin önüne geçebiliriz. Londralılara, çok zorunlu olmadıkça toplu taşımaları kullanmamalarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

İngiltere'de karantina uygulamalarının başlamasının ardından Londra'da toplu taşıma kullanımı, yüzde 90 gibi büyük bir oranda düştü.

İSTANBUL’DA KAPASİTENİN YARISI KADAR YOLCU ALIYOR

Benzer tedbirler İstanbul'da da alındı. Toplu taşımalarda alınan önlemler kapsamında sürücü ve yolcuların maske takmaları zorunlu hale getirildi. Ayrıca sosyal mesafe kuralı çerçevesinde araçlara kapasitelerinin yarısı kadar yolcu alma sınırı getirildi.

İngiltere'de sağlık sistemi çöktü

İspanya'da can kaybı 20 bin 43'e yükseldi

Dünya genelinde 580 bini aşkın kişi korona virüsü yendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)