BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLLoyds’un CEO’su görevinden ayrılıyor----

LLoyds’un CEO’su görevinden ayrılıyor

LLoyds’un CEO’su görevinden ayrılıyor
06 Temmuz 2020 - 18:15 www.finansgundem.com

On yıl boyunca LLoyds’un CEO’luğunu üstlenen tecrübeli isim Antonio Horta-Osorio görevinden ayrılacağını açıkladı. Horta-Osorio bankanın değişim sürecinde önemli bir rol oynamıştı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere merkezli Lloyds Banking Group’un CEO’su Antonio Horta-Osorio on yıl boyunca bankasın liderliğini yürütmesinin ardından ayrılmaya hazırlanıyor. BBC’nin haberine göre Horta-Osorio 2021’in haziran ayında görevi bırakacak.

Tecrübeli CEO kararına açıklarken karışık duygular hissettiğini ifade etti. Horta-Osorio pazartesi günü yaptığı açıklamada “İşimin büyük bir kısmında dönüşümümüz için kendi payıma düşen rolü oynamaktan onur duydum. Gelecek yıl gruptan ayrıldığımda, lider konumunu daha da geliştirecek stratejik, operasyonel ve yönetim gücüne sahip olunacağını biliyorum” dedi.

Görev değişikliğinin bir parçası olarak bankanın endüstri birimi üst düzey yöneticisi Robin Budenberg yeni yönetim kurulu başkanı olarak görevlendirildi.

Geçen yıl Lloyds'un Yönetim Kurulu Başkanı Lord Blackwell, 2020 yılında emekli olacağını söylemişti. Lloyds’dan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni bir genel müdür atanması için 12 aylık zaman diliminin sorunsuz bir geçişe olanak sağlanacağı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre Horta-Osorio bankanın mevcut stratejik planının devir teslimine odaklanacak ve korona virüs krizinin uluslararası etkileri ile ilgili bankanın pozisyon almasını sağlayacak.

Portekizli Horta-Osorio 2011 yılında İspanyol bankası Santender’den transfer olarak CEO pozisyonuna getirildi. Bankanın küresel mali krizden çıkışı sırasında ve 21 milyon sterlinlik İngiltere hükümetinden özelleştirme sürecinde CEO’luk görevini sürdürdü. Lloyds 2017 yılında tamamen bir özel banka haline geldi.

Horta-Osorio bir dönem İngiltere’nin başat endeksi FTSE 100’ün en çok para kazanan baş yöneticisi unvanını taşıyordu. Tecrübeli CEO bankada işten çıkarmalar ve kapatılan branşlar söz konusuyken aldığı cömert bonuslar nedeniyle eleştiri oklarını üzerinde toplamıştı.

Financial Times açık açık yazdı: 'Türkiye olmasa...'

 

Vodafone bu krizi atlatabilecek mi?

  

Ryanair'ın CEO'su maaşından yüzde 50 kesecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)