BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiVodafone bu krizi atlatabilecek mi?----

Vodafone bu krizi atlatabilecek mi?

Vodafone bu krizi atlatabilecek mi?
06 Temmuz 2020 - 17:06 www.finansgundem.com

Vodafone’un Hindistan birimi iflas bayrağını çekmeye gün geçtikçe yaklaşıyor. Borçlarını ödeyemeyen şirket düşen hizmet kalitesi nedeniyle müşteri de bulamıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Vodafone’ın Hindistan’daki birimi olan Vodafone Idea zor günler geçiriyor. Business Insider’ın haberine göre borçlarını ödemekte ve müşteri bulmakta zorlanan şirket iflasın eşiğinde.

30 Haziran tarihinde Vodafone’un Hindistan’daki ortaklığı Vodafone Idea ülkedeki yargı mekanizmasının şirketin borçlarında gelecek 20 yıl için ayarlanmış bütçeye izin vermesi halinde şirketin endişeye rağmen devamlılığını sürdürebileceği belirtildi. Endişeye rağmen devam etmek tabiri şirketin ancak ayakta kalabilecek güçte olması ya da iflas etmesi anlamına geliyor.

Hindistan’ın en büyük üç mobil operatörlerinden birisi olan Vodafone Idea para ve müşteri kaybetmeye devam ediyor. Ülkede mobil operatörlük alanında duopoli oluşturan Reliance Jio ve Airtel nedeniyle şirketin üçüncü ortağı Aditya Birla Group’un Hindistan pazarından çekilmesi durumu daha karmaşık bir hale getiriyor.

Kısa bir süre öncesine kadar Vodafone ülkenin en büyük telekom şirketiydi. Şimdiyse Vodafone Idea Hindistan’da en fazla kayıp veren şirket olma rekorunu 3 ay sonra tekrar yenilemiş durumda. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in üst düzey yöneticilerinden Nitin Soni’nin Business Insider’a yaptığı açıklamada şirkete ilişkin “Vodefone Idea’nın finansal esnekliği ve sermaye oluşturacak bir bilançosu yok. Fakat şirketin hayatta kalabilmesi için sermaye enjeksiyonuna ihtiyacı var” ifadelerine yer verdi.

Şirketin 12 aylık borçlarını ödeyebilmek için acil likidite desteğine ihtiyacı var. Hissedarlar Google ile yapılabilecek ortaklık söylentileriyle bir miktar umutlansa da şirketin en son kazanç sezonundan sonra bu tekrar dillendirilmedi.

Müşteriler de kaçıyor

Vodafone Idea’nın bir diğer önemli sorunu şirketin para kaybettikçe müşterilerini de yitirmesi. Hindistan Telekom Düzenleme Kurumu’nun (TRAI) son açıkladığı verilere göre Vodafone Ide şubat ayında 3,5 milyon abone kaybetti.

Daha da önemlisi Vodafone Idea 3G’den 4G’ye geçen kullanıcıları elinde tutamıyor. Analistler şirketin tarife zamlarından maksimum faydayı sağlayamamasının bir diğer sebebinin de bu olduğunu belirtiyor.

ICICI Securities’in 1 Temmuz tarihli raporunda, "4G aboneleri tarife zamlarından maksimum fayda elde etmek için kritik öneme sahip olacak, zira gelecek tarifelerdeki en yüksek artışın ön ödemeli 4G planlarında olacağına inanıyoruz" denildi. Şirketin daha iyi hizmet verebilmek için paraya, para kazanabilmek için de müşterilere ihtiyacı var. Şirketin kullanıcı fiyatları başat giden iki şirkete göre daha düşük seviyede. Fakat Vodafone’un tarife fiyatlarını arttırması galinde daha büyük bir hızla müşteri kaybetme riskiyle karşı karşıya olacak.

Aviva’nın tepe noktasında önemli ayrılık

 

Vodafone’dan bıktıran taciz

 

İngiltere'de emlak sektörüne can verecek tasarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)