BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLiu He 30-31 Ocak'ta ABD'yi ziyaret edecek----

Liu He 30-31 Ocak'ta ABD'yi ziyaret edecek

Liu He 30-31 Ocak'ta ABD'yi ziyaret edecek
17 Ocak 2019 - 10:31 www.finansgundem.com

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD ile Çin arasında ticaret müzakereleri konusunda yürütülen görüşmelerin 30-31 Ocak`ta ABD`de gerçekleşeceğini duyurdu

Çin ile ABD arasında ticaret savaşı müzakereleri devam ediyor. Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin de katılımı ile bir heyetin 30-31 Ocak'ta ABD'ye gideceği belirtildi.
 
Açıklamada ayrıca, "Dış ticaretteki trendi yakından izleyeceğiz ve ihracatçılara yardım için hedefli tedbirler açıklayacağız" denildi.
 
İki ülke arasında Pekin’de yürütülen ticari müzakerelerin ilk etabı geçtiğimiz hafta tamamlanmıştı.
 
ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Buenos  Aires’te düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında yaptıkları görüşmede,  ülkeleri arasında bir süredir devam eden ticaret savaşının yeni tarifelerle  büyümesini önleyecek 90 günlük "ateşkes" üzerinde mutabık kalmıştı.
 
Washington yönetiminin 200 milyar dolarlık Çin ürününe uyguladığı  gümrük vergisi oranını 1 Ocak 2019 itibarıyla yüzde 10'dan yüzde 25'e yükseltme  kararını askıya almasını sağlayacak "ateşkes", tarafların birbirlerine karşı yeni  gümrük vergileri getirmelerinin de önüne geçmişti.
 
Çin de buna karşılık ABD'den ithal edilen otomotiv ve otomotiv yedek  parçalarına getirdiği vergileri düşürdüğünü açıklamıştı.

İngiltere iş dünyasından Brexit için ikinci referandum çağrısı

 

ABD ve Çin ticaret savaşı sona mı eriyor?

 

ABD-Çin ticaret müzakereleri devam edecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)