BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLitvanya Rusya'ya meydan okudu----

Litvanya Rusya'ya meydan okudu

Litvanya Rusya'ya meydan okudu
23 Haziran 2022 - 08:18 www.finansgundem.com

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, AB'nin Rusya'ya yeni yaptırımlar getirmesi halinde Rusya'nın Kaliningrad dış bölgesine transit geçişi yasaklanan malların listesini genişletmeye hazır olduklarını bildirdi.


Gitanas Nauseda, ülkesinin Rusya'nın getirebileceği her türlü olası misilleme önlemiyle yüzleşmeye hazır olduğunu belirtti. Reuters'e konuşan Nauseda, "Biz hazırız ve Rusya'nın BRELL (elektrik şebekesi) sisteminden kopma gibi dostça olmayan eylemlerine hazırız" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı, transit kısıtlamaların Litvanya'nın egemen bir hareketi olmadığını, yalnızca Ukrayna'da devam eden ihtilaf yüzünden Moskova'ya karşı getirilen AB yaptırımlarının uygulanması olduğunu savundu.

Litvanya, Rusya'ya yasaklı mallar listesini genişletmeye hazır

"Avrupa Birliği'nin desteğini hissediyoruz, çünkü bu Avrupa Birliği tarafından verilmiş bir karardır" diye konuşan Cumhurbaşkanı, bloğun Rusya'ya yeni kısıtlamalar getirmesi durumunda ülkenin yasaklı mallar listesini genişletmeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya tepki gösterdi

Litvanya, AB Dış Bölgesi olarak tanımlanan Rusya’nın Kaliningrad bölgesi üzerinden yaptırım ürünlerinin geçişini yasaklama kararı Rusya tarafından tepkiyle karşılandı.

Kaliningrad, Rusya'nın Rusya ile kara bağlantısı olmayan, Litvanya ile Polonya arasında Baltık Denizi kıyısında yer alan Rus toprağı.

AB, Rusya'ya karşı Litvanya'yı destekliyor

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Rusya ve Litvanya'ya diyalog çağrısı

Rusya'dan Litvanya'ya nota

Litvanya'dan Belarus'taki santrale karşı erken uyarı önlemi

Litvanya'dan Bayraktar için bağış kampanyası

Ukrayna Litvanya'dan daha fazla askeri araç alacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)