BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLitvanya, Bayraktar TB2 için 45 bin posta pulu bastı!----

Litvanya, Bayraktar TB2 için 45 bin posta pulu bastı!

Litvanya, Bayraktar TB2 için 45 bin posta pulu bastı!
13 Ağustos 2022 - 08:57 www.finansgundem.com

Litvanya Posta Teşkilatı, halkın Ukrayna'ya göndermek adına Bayraktar TB2 almak için para toplamasını ölümsüzleştirdi ve Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın görselini posta pulu olarak bastı.

Litvanya, Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA)  için özel bir posta pulu bastı. Üzerinde, uçan Bayraktar TB2 SİHA'nın çizimi yer alan pul, postanelerde ve internette 2 eurodan satışa çıkarıldı.

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, "Litvanya Posta Teşkilatı 45 bin pulu dolaşıma soktu. Basılan pulların yarısından fazlası çoktan satıldı. Bu girişim oldukça başarılı oldu" dedi.

3 günde 5 milyon euro toplandı

Büyükelçi Degutis, "Basılan Bayraktar pulları Litvanya'da bu yıl en çok satılan en popüler olan pullardan. Pulların satışından elde edilecek paraların yarısı Ukrayna'ya bağışlanacak" ifadelerini kullandı. Bayraktar TB2 SİHA alınması için düzenlenen bağış kampanyasında 3 günde 5 milyon euro toplandı.

'Litvanyalıların gönüllü olduğu bu kampanyadan çok etkilendik'

Baykar Teknoloji'nin Litvanya'ya ücretsiz verdiği Bayraktar TB2'nin teslim töreni Siauliai Hava Üssü'nde yapılmıştı. Törene Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Ukrayna'nın Vilnius Büyükelçisi Petro Besta ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar katılmıştı.

Haluk Bayraktar, kampanyayı organize eden Laisves TV`ye, "Yüz binlerce Litvanyalının gönüllü olduğu bu kampanyadan çok etkilendik. Şirket olarak bir şeyler yapmak istedik. Bayraktar TB2`yi ücretsiz vermek, Litvanyalıların dayanışmasına katkıda bulunmak istedik" açıklamasını yapmıştı.

Bayraktar`ın kendini pek çok platformda kanıtlamış yüksek teknolojiye sahip olduğunu söyleyen Bayraktar, gurur duyduğunu, Ukrayna`ya barış getirmesi ve ülkenin egemenliğini koruması için fayda sağlamasını umduklarını belirtmişti.

'Bu büyük kuşu gördüğümde hayranlık hissediyorum'

Ukrayna`nın Vilnius Büyükelçisi Besta da "Bu büyük kuşu gördüğümde şükran ve hayranlık hissediyorum" ifadesini kullanarak bunun hükümetler ya da büyük şirketlerce değil, halk sayesinde elde edilmiş olmasını "mucize" olarak nitelemişti.

'Bayraktar’ın armağanıdır'

Litvanya`nın Siauliai üssünde Ukrayna`ya gitmeyi bekleyen, Türkiye`nin ilk milli ve özgün SİHA`sı (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2`nin üzerinde "Bayraktar’ın armağanıdır" yazıyor.

Litvanya'dan Bayraktar için bağış kampanyası

Norveç Bayraktar TB2 yardımı için harekete geçti

Bayraktar Akıncı filosu bir arada görüntülendi

Ukrayna'dan sonra tüm dünya Bayraktar müşterisi

Bayraktar Akıncı, Azerbaycan’da

Bir ülke daha Bayraktar TB2'ye talip

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)