BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Likidite altına yönelebilir'----

'Likidite altına yönelebilir'

'Likidite altına yönelebilir'
18 Ocak 2013 - 12:02 www.finansgundem.com

Ünlü fon yöneticisi Faber, parasal genişlemeyle gelen likiditenin altına yönelmesinin sözkonusu olduğunu belirtti

Doktor Kıyamet olarak da bilinen ünlü fon yöneticisi Marc Faber, Bloomberg HT'de Piyasa Hattı programında Didem Arslanoğlu ve Gökhan Şen'in sorularını yanıtladı.
Faber, ABD'nin borç limitini bir şekilde artırmasıyla piyasaların güçlenmeyi sürdüreceğini söyledi. Faber, "ABD Merkez Bankası'nın tahvil alımlarının hız kesmesi beklenebilir" dedi.
Çin ve Vietnam'ın büyümede diğer gelişen ülkelerden daha iyi bir performans gösterebileceğine dikkat çeken Faber, "Borçlanmanın da etkisiyle Çin'de yüzde 8'lik büyüme hızı sürdürülemez" yorumunda bulundu.
Türkiye ile ilgili de görüşlerini dile getiren Marc Faber, Türk piyasalarındaki hızlı büyümenin ardından düzeltme gelebileceği uyarısında bulundu. Faber, "Türk piyasalarındaki yükselişte, ikinci not artırımı da fiyatlanmış durumda" dedi.
Euro Bölgesi konusunda ise kötümser değerlendirmelerde bulunan Faber, "Euro Bölgesi ekonomilerinde toparlanma beklemiyorum. Sorunlar sürecek" dedi.
Altın konusunda ise Faber, parasal genişlemeyle gelen likiditenın altına yönelmesinin sözkonusu olduğunu belirtti. Ancak Faber, kısa vadede riskler olduğuna dikkat çekti ve bu risklerin gerçekleşmesi durumunda, "Düzeltme çerçevesinde, altında düşüş gözlenebilir. 1,515 dolar görülebilir" yorumunda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)